El Açması Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
5 su bardağı un
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 çimdik şeker
Aralarına sürmek için;
80 gram tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
300 gram ufalanmış beyaz peynir
7 8 kısım maydanoz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
İsteğe nazaran susam yada çörek otu
El Açması Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ben hamurumu akşamdan yoğurup dolapta bir gece dinlendirdim tabi direk yoğurup bir saat bekletipte yapabilirsiniz hiç bir fark olmuyor.
İlk olarak ise hamurumuzu yoğurmakla başlıyoruz .
Un ,tuz ve şekeri yoğurma kabına alalım ,yavaş yavaş suyu ekleyip yoğuralım.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak çok yoğurmaya gerek yok 5 dk kâfi olacaktır.
Yoğurduğumuz hamuru ağzını hava almıyacak biçimde kapatıp dinlenmeye bırakalım.
Böreğimizin iç harcını hazırlayalım ben peynir kullandım bizde öteki börek harcaları pek tüketilmiyor.
Peynirimizi ufalayalım ince ince doğradığımız maydanozu ekleyip karıştıralım.
Dinlendirdiğimiz hamurlardan beze yapalım.
Benim 7 adet bezem oldu yaptığımız bezeleri 10 dk üzeri kapalı bir formda dinlendirelim.
Bu ortada tereyağımızı eritip bir çay bardağı sıvı yağda ekleyelim.
Dinlenen bezelerimizi pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Açtığımız bezelerin ortalarına bol tereyağı ve sıvı yağ karışımdan sürüp üst üste dizelim.
15 dakika ağzı kapalı şeklide dinlendirelim.
Yağlayıp beklettiğimiz bezeleri aykırı çevirip birinci yaptığımız bezeden başlayarak teker teker açalım.
Elimizle kenarlara hakikat hafif çekelim.Yırtılabilir hiç sorun değil.
İnceltebildiğimiz kadar inceltip iç harcımızı koyup saralım sardığımız börekleri yağlıdımız tepsiye alalım.
Üzerine yumurta yoğurt karışımını sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli bir formda 35 dakika pişirelim.
El Açması Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
5 su bardağı un
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 çimdik şeker
Aralarına sürmek için;
80 gram tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
300 gram ufalanmış beyaz peynir
7 8 kısım maydanoz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
İsteğe nazaran susam yada çörek otu
El Açması Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ben hamurumu akşamdan yoğurup dolapta bir gece dinlendirdim tabi direk yoğurup bir saat bekletipte yapabilirsiniz hiç bir fark olmuyor.
İlk olarak ise hamurumuzu yoğurmakla başlıyoruz .
Un ,tuz ve şekeri yoğurma kabına alalım ,yavaş yavaş suyu ekleyip yoğuralım.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak çok yoğurmaya gerek yok 5 dk kâfi olacaktır.
Yoğurduğumuz hamuru ağzını hava almıyacak biçimde kapatıp dinlenmeye bırakalım.
Böreğimizin iç harcını hazırlayalım ben peynir kullandım bizde öteki börek harcaları pek tüketilmiyor.
Peynirimizi ufalayalım ince ince doğradığımız maydanozu ekleyip karıştıralım.
Dinlendirdiğimiz hamurlardan beze yapalım.
Benim 7 adet bezem oldu yaptığımız bezeleri 10 dk üzeri kapalı bir formda dinlendirelim.
Bu ortada tereyağımızı eritip bir çay bardağı sıvı yağda ekleyelim.
Dinlenen bezelerimizi pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Açtığımız bezelerin ortalarına bol tereyağı ve sıvı yağ karışımdan sürüp üst üste dizelim.
15 dakika ağzı kapalı şeklide dinlendirelim.
Yağlayıp beklettiğimiz bezeleri aykırı çevirip birinci yaptığımız bezeden başlayarak teker teker açalım.
Elimizle kenarlara hakikat hafif çekelim.Yırtılabilir hiç sorun değil.
İnceltebildiğimiz kadar inceltip iç harcımızı koyup saralım sardığımız börekleri yağlıdımız tepsiye alalım.
Üzerine yumurta yoğurt karışımını sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli bir formda 35 dakika pişirelim.
El Açması Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı