SoruCevap
Yeni Üye
El Açması Kolay Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
1/2 (yarım) paket maya(kuru)
3 su bardağı un
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Su
İç materyali;
400 gram ıspanak
1 adet soğan
Toz biber,pulbiber,kimyon
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam
El Açması Kolay Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya,şeker ve suyu köpürene kadar çırpalım.
Ardından azar azar eklediğimiz un ile yumuşak bi hamur elde edelim ve kabımızın üzerini kapatalım,mayalanmaya bırakalım.
Ispanakları doğrayalım,suyunu çekene kadar pişirelim.
Diğer yandan küçük bir tavamızda küp küp doğranmış soğanları karamelize olana dek kavuralım.
Ispanak suyunu çekince biraz yağ ekleyip soğanı içine dökelim.
Baharatlarını ek edelim,ocağın altını kapatalım.
Mayalanan hamuru 4 bezi olacak biçimde keselim,.
Tezgahımızda açalım,hamura yağ biraz sürelim.
İç harcımızdan her tarafına gelecek formda dağıtalım,pizza dilimler üzere keselim,ortasında uçları toplayalım.
Diğer hamurları birebir formda kapatalım.
Son hamurun ortasına başka hamurları koyalım.
Üzerini tekrar kapatalım.
Yağladığımız tepsimize hamuru elimizle tepsiye yayarak tekrar açalım.
Üzerine yumurta sarısı sürelim.
Susam serpiştirerek 200 derece ısınmış fırında pişirelim.afiyet olsun.
El Açması Kolay Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1/2 (yarım) paket maya(kuru)
3 su bardağı un
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Su
İç materyali;
400 gram ıspanak
1 adet soğan
Toz biber,pulbiber,kimyon
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam
El Açması Kolay Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya,şeker ve suyu köpürene kadar çırpalım.
Ardından azar azar eklediğimiz un ile yumuşak bi hamur elde edelim ve kabımızın üzerini kapatalım,mayalanmaya bırakalım.
Ispanakları doğrayalım,suyunu çekene kadar pişirelim.
Diğer yandan küçük bir tavamızda küp küp doğranmış soğanları karamelize olana dek kavuralım.
Ispanak suyunu çekince biraz yağ ekleyip soğanı içine dökelim.
Baharatlarını ek edelim,ocağın altını kapatalım.
Mayalanan hamuru 4 bezi olacak biçimde keselim,.
Tezgahımızda açalım,hamura yağ biraz sürelim.
İç harcımızdan her tarafına gelecek formda dağıtalım,pizza dilimler üzere keselim,ortasında uçları toplayalım.
Diğer hamurları birebir formda kapatalım.
Son hamurun ortasına başka hamurları koyalım.
Üzerini tekrar kapatalım.
Yağladığımız tepsimize hamuru elimizle tepsiye yayarak tekrar açalım.
Üzerine yumurta sarısı sürelim.
Susam serpiştirerek 200 derece ısınmış fırında pişirelim.afiyet olsun.
El Açması Kolay Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı