El Acması Nefis Mantım Tarifi İcin Malzemeler Hamur icin;
*2 su bardağı su
*1 adet yumurta
* Alabildiği kadar un
*Tuz
İc harcı icin;
*500 gram kıyma
*1 adet kuru soğan
*1 tutam maydanoz
*1 cay kaşığı karabiber
*1 cay kaşığı pul biber
*Tuz
Uzeri icin;
*6 yemek kaşığı yoğurt
*3 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı tereyağı
El Acması Nefis Mantım Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru yoğurmak uzere malzemeleri bir kaba alarak sert bir hamur olacak şekilde yoğuralım ve 30 dk dinlendirelim
*Ayrı bir kapta ic malzemeleri hazırlayalım
*Dinlendirmiş olduğumuz hamuru uc beze şeklinde bolerek acalım ve karelere bolelim
*Karelere bolduğumuz hamura ic harctan koyarak kapatalım
*Kapattığımız hamurları unlu bir tepsiye alarak kendini toplaması icin buzluğa atalım
*Tencerede icine sıvı yağ ve tuz attığımız suyu kaynatalım ve mantıları icene atarak haşlayalım
*Daha sonra haşlamış olduğumuz mantıları suzerek uzerine yoğurt sarımsak ve kızgın tereyağı ile servis edelim
*Dilerseniz tereyağı yerine salcalı sos da dokebilirsiniz Afiyet olsun
*2 su bardağı su
*1 adet yumurta
* Alabildiği kadar un
*Tuz
İc harcı icin;
*500 gram kıyma
*1 adet kuru soğan
*1 tutam maydanoz
*1 cay kaşığı karabiber
*1 cay kaşığı pul biber
*Tuz
Uzeri icin;
*6 yemek kaşığı yoğurt
*3 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı tereyağı
El Acması Nefis Mantım Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru yoğurmak uzere malzemeleri bir kaba alarak sert bir hamur olacak şekilde yoğuralım ve 30 dk dinlendirelim
*Ayrı bir kapta ic malzemeleri hazırlayalım
*Dinlendirmiş olduğumuz hamuru uc beze şeklinde bolerek acalım ve karelere bolelim
*Karelere bolduğumuz hamura ic harctan koyarak kapatalım
*Kapattığımız hamurları unlu bir tepsiye alarak kendini toplaması icin buzluğa atalım
*Tencerede icine sıvı yağ ve tuz attığımız suyu kaynatalım ve mantıları icene atarak haşlayalım
*Daha sonra haşlamış olduğumuz mantıları suzerek uzerine yoğurt sarımsak ve kızgın tereyağı ile servis edelim
*Dilerseniz tereyağı yerine salcalı sos da dokebilirsiniz Afiyet olsun