El Açması Patetesli Peynirli Simit Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
İçi için;
2 adet orta boy haşlanmış patates
1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 küçük kase lor peyniri
Yarım çay kaşığı karabiber pulbiber tuz
Arası sürülecek sos;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı maden suyu
Üzerine;
1 adet yumurtanın sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı beyaz susam
Hamuru açmak için;
1 yemek kaşığı nişasta ve 1 çay bardağı un
El Açması Patetesli Peynirli Simit Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için derim bir kaba unu koyalım, ortasını havuz yapalım.
Yumurtayı yoğurdu sirkeyi yağı kabartma tozu tuzu koyalım.
Sonra elimizle çırparaktan hamuru yavaş yavaş yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamuru 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
Patatesli içi bir kasede bütün malzemeleri karıştıralım. İçine sürülecek sosu bir kasede karıştıralım.
Sonra dinlenen dört beze ayıralım un ile nişastayı karıştıralım.
Tezgahın üzerine unlu nişastadan serpelim.
Bezeyi merdane ile pasta tabağı kadar açalım sonra oklava ile hamuru hem inceltelim hem büyütelim.
Açılan hamuru dörde bölelim. Sostan üzerine fırça yardımı ile sürelim.
Yuvarlak kısmına patatesli içten biraz koyalım rulo şekilde saralım simit sekli verelim.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine yağla çırpılmış yumurta sarısı sürelim susam serpelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika kontrol ederek pişirelim afiyet olsun.
El Açması Patetesli Peynirli Simit Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
İçi için;
2 adet orta boy haşlanmış patates
1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 küçük kase lor peyniri
Yarım çay kaşığı karabiber pulbiber tuz
Arası sürülecek sos;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı maden suyu
Üzerine;
1 adet yumurtanın sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı beyaz susam
Hamuru açmak için;
1 yemek kaşığı nişasta ve 1 çay bardağı un
El Açması Patetesli Peynirli Simit Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için derim bir kaba unu koyalım, ortasını havuz yapalım.
Yumurtayı yoğurdu sirkeyi yağı kabartma tozu tuzu koyalım.
Sonra elimizle çırparaktan hamuru yavaş yavaş yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamuru 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
Patatesli içi bir kasede bütün malzemeleri karıştıralım. İçine sürülecek sosu bir kasede karıştıralım.
Sonra dinlenen dört beze ayıralım un ile nişastayı karıştıralım.
Tezgahın üzerine unlu nişastadan serpelim.
Bezeyi merdane ile pasta tabağı kadar açalım sonra oklava ile hamuru hem inceltelim hem büyütelim.
Açılan hamuru dörde bölelim. Sostan üzerine fırça yardımı ile sürelim.
Yuvarlak kısmına patatesli içten biraz koyalım rulo şekilde saralım simit sekli verelim.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine yağla çırpılmış yumurta sarısı sürelim susam serpelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika kontrol ederek pişirelim afiyet olsun.
El Açması Patetesli Peynirli Simit Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı