El Açması Su Böreği

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
El Açması Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
6 adet yumurta
Yarım çay bardağı su
1 silme yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Ara katlara sürmek için;
180 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
400 gram antep peyniri yoksa beyaz peynir
Maydanoz
Haşlamak için:
Büyük tencere kaynar su
1 yemek kaşığı tuz(tuz su oranına göre artabilir)
1 yemek kaşığı sıvı yağ

El Açması Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemeleri bir güzel karıştırılır.
Hamur yavaş yavaş un ekleyerek iyice orta sert bir hamur olucak şekilde yoğrulur.
Yarım saat dinlendirilir ve 12 bezeye ayrılır.
Önce merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açılır.
Daha sonra her biri unlanarak tepsi büyüklüğünde oklava ile açılır.
Tereyağı eritilir ve sıvı yağ ile karıştırılır.
Büyükçe bir tencereye su doldurulur ve kaynatılır.
İçerisine bir yemek kaşığı tuz eklenir.
Yufkalar teker teker kaynayan suda 20 saniye kadar haşlanır.
Hızla soğuk suya atılır,suyu süzülür (su arada bir değiştirilir, ılık olmaması için)yağlanmış tepsiye teker teker yerleştirilir.
Her kata 2 yemek kaşığı yağ sürülür.
6. Yufkadan sonra iç harç eklenir.
Sonra kalan yufkalar da haşlanır.
En son üzerine de yağ sürülür.
200° önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkarıldıktan sonra nemli bir bez örtülür. 15 dakika bekletilir.Daha sonra servis yapılır.
Not:haşlama suyu tuzsuz olursa börek de tutsuz olur. Ayrıca suyunu iyice süzmek gerekir,yoksa börek hamur olur.

El Açması Su Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt