Son konular

El Açması Su Böreği

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
El Açması Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
4 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre artırılıp azaltılabilir)
4 su bardağı un
İç harcı için;
5 yemek kaşığı sıvı yağ (isteğe göre artırılıp azaltılabilir)
250 gram kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
Tuz ve karabiber
Aralara sürmek için ;
125 gram eritilmiş tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ

El Açması Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur;Hamur kabına unu koyup tuzu karıştırıyoruz, yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp 1 çay bardağı ılık suyu da katıp hamurumuzu yoğuruyoruz.
15 dakika dinlenen hamuru 11 eşit parçaya bölüp bezelerimizi de 15 dk daha dinlendiriyoruz.
Dinlenen bezelerimizi açıp tek tek temiz bir sofra bezi üzerine sererek kurumasını sağlıyoruz.
İç harcı;Hamurların dinlenme esnasında iç harcı hazırlayabiliriz.
Yemeklik doğranmış kuru soğanı sıvı yağda kavuruyoruz.
Kıymayı da katıp kavurduktan sonra istediğimiz kadar tuz ve karabiber katıyoruz.İç harcımız hazır.
Hamurları haşlamak için geniş bir tencerenin içinde suyu kaynatıyoruz.
Açtığımız yufkaları tek tek kaynayan suyun içinde 5 sn tuttuktan sonra direk soğuk su koyduğumuz kabın içine alıyoruz.
Suyunu elimizle ya da ters çevrilmiş leğenin üzerine sererek sırkıyoruz.
Yağlanmış tepsiye kıvıştırarak haşlanan yufkamızı seriyoruz ve her kat arasına eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını fırça yardımıyla sürüyoruz.
6. Yufkadan sonra iç harcı koyuyoruz.
En üst kata da yağ sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz. (fırın derecesi değişiklik gösterebilir. ).
Not: ben piştikten sonra kesiyorum ama dilimlerin daha düzgün görünmesi için fırına sürmeden de kesebilirsiniz. ).

Afiyet olsun

El Açması Su Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
El Açması Kol Böreği Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 8 su bardağı un 3 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı tuz Ortasına sürmek için; Yarım paket margarin 1 su bardağı sıvı yağ İç harcı için; 5 adet patates Tuz Karabiber Pul biber El Açması Kol Böreği Tanımı Yapılışı Birinci olarak unu bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
El Açması Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un 2,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz (silme) 1 çimdik şeker Aralarına sürmek için; 80 gram tereyağı yahut margarin 1 çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; 300 gram ufalanmış beyaz peynir 7 8 kısım maydanoz Üzeri için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvı yağ 6 su bardağı un 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 3 çay kaşığı kuru maya İçine; 5 adet orta boy patates 1 adet soğan 1 kaşık salça Tuz pulbiber Arasına sürmek için; 4 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Börek (El Açması - buzluk böreği) Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 4 -4. 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin) İçine Sürmek İçin 3 yemek kaşığı tereyağı Sıvı yağ İç Harcı İçin Yarım kg ıspanak 2 soğan Damak tadınıza nazaran baharatlar Börek (El Açması - buzluk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
El Açması Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin; 5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar su İç Harcı İçin; 4 adet patates 1 orta boy soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 tutam maydanoz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt