El Açması Tadında Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
5 tane yufka
5 tutam ıspanak
125 gr peynir
1 tane kurusoğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Sosu için
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sirke
Yarım çay bardağı su
2 su bardağı sıvı yağ (1.5 da ekleyebilirsiniz)
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
Çörek otu
El Açması Tadında Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanakları yıkayıp doğrayın hafif yumuşayana dek kendi suyuyla kavurun suyunu sıkın.
Doğranmış soğanları kavurup salça ,tuz, karabiber ekleyip suyunu sıktığınız ıspanakları ekleyin bir iki kez karıştırın üzerine peyniri ekleyip soğumasını bekleyin.
Yufkaları serin 4 eşit parçaya bölün.
Hazırladığınız karışımı her parçaya sürün.
İç malzemeyi ekleyin sigara böreği gibi sarıp kıvırın.
Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine kalan sosu gezdirin yumurta sarısını sürüp çörek otunu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin. Sıcak sıcak tüketin. Çıtır çıtır bir börek olacak.
Bu böreği tüketeceğiniz zaman yapın önceden yapılınca aynı lezzeti bulamayabilirsiniz. Afiyet olsun.
El Açması Tadında Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 tane yufka
5 tutam ıspanak
125 gr peynir
1 tane kurusoğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Sosu için
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sirke
Yarım çay bardağı su
2 su bardağı sıvı yağ (1.5 da ekleyebilirsiniz)
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
Çörek otu
El Açması Tadında Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanakları yıkayıp doğrayın hafif yumuşayana dek kendi suyuyla kavurun suyunu sıkın.
Doğranmış soğanları kavurup salça ,tuz, karabiber ekleyip suyunu sıktığınız ıspanakları ekleyin bir iki kez karıştırın üzerine peyniri ekleyip soğumasını bekleyin.
Yufkaları serin 4 eşit parçaya bölün.
Hazırladığınız karışımı her parçaya sürün.
İç malzemeyi ekleyin sigara böreği gibi sarıp kıvırın.
Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine kalan sosu gezdirin yumurta sarısını sürüp çörek otunu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin. Sıcak sıcak tüketin. Çıtır çıtır bir börek olacak.
Bu böreği tüketeceğiniz zaman yapın önceden yapılınca aynı lezzeti bulamayabilirsiniz. Afiyet olsun.
El Açması Tadında Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı