Son konular

El Açması Tadında Kara Lahanalı Börek

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
El Açması Tadında Kara Lahanalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yufka
Harcı için
1 demet karalahana
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Tuz ,karabiber, kırmızı pul biber
Börek sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı sıvı yağ
2.5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sirke (Üzüm, elma fark etmez)

El Açması Tadında Kara Lahanalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yıkayıp doğradığımız karalahanalarımızı tencereye koyup hafif suyunu salmasını bekliyoruz
Suyunu salmaya başladığında biraz daha su ek edip hafif haşlıyoruz.
Haşlandıktan sonra süzgece alıp güzelce süzüyoruz ki acılık olmasın.
Daha sonra soğanı ve lahanayı kavurup soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra içerisine yoğurt yumurta ve baharatları atıp güzelce karıştırıyoruz.
Ayrı bir kapta iç harcı hazırlıyoruz tereyağ eritilmiş olucak,ortadan ikiye kestiğimiz yufkamızın içine harcını güzelce sürüyoruz.
Üç kısmına harçtan koyup rulo biçiminde sarıp tepsiye dolayarak koyuyoruz.
Kalan harcımızın da içerisine 1 yumurta koyup çırpıp böreğimizin üzerine döküp 4e kesip 180derece fırında yaklaşık 30-35dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
El Açması Tadında Kara Lahanalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
El Açması Tadında Peynirli Börek Tanımı İçin Gereçler 6 adet hazır yufka Sos İçin 1, 5 su bardağı süt yarım su bardağı sıvı yağ 3 yumurta Yarım paket kabartma tozu İç Harcı İçin Kafi ölçüde peynir İsteğe nazaran maydanoz Üzeri İçin Susam yahut çörek otu El Açması Tadında Peynirli Börek Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
El Açması Tadında Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yufka Sosu için; 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 dolu yemek kaşığı un 1 dolu yemek kaşığı tereyağ(sonradan üzerine) İç harç için; 4 adet patates 1 adet soğan 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ 1 dolu kaşık tereyağ 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Çıtır El Açması Tadında Kıvrım Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet günlük yufka 3 yemek kaşığı sirke 3 kaşık un İç harcı için; Patates Soğan Sıvı yağ Tuz Üzerine için; Yumurta Susam Çörek otu Çıtır El Açması Tadında Kıvrım Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Patatesi haşlıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
3 Yufkayla El Açması Tadında Ispanaklı Börek (Ispanak Haşlamadan) Tanımı İçin Materyaller 3 adet hazır yufka Ispanaklı iç harcı için: 1 kg yakın ıspanak 2 adet büyük uzunluk soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pul biber 2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
El Açması Tadında Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler 5 adet yufka 1 bağ ıspanak 1 adet kuru soğan 1 kase lor Sosu için️ 1 kase yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta El Açması Tadında Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak ıspanaklarımızı temizleyip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
Üst Alt