SoruCevap
Yeni Üye
El Açması Zannedilen Ispanaklı Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
750 gram ıspanak
1 orta uzunluk soğan
1 küçük kase kaymak (olmasada olur)
Tuz, karabiber
Hamur için;
5 afet yufka
1 kase kadar un
Hamuru ıslatmak için;
250 gram katı yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
El Açması Zannedilen Ispanaklı Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Katı yağımızı eritip sıvı yağ ile güzelce karıştıralım.
Bir kabın içine ıspanakları doğrayalım.
Soğanlarıda yemeklik doğrayıp ıspanaklara ekleyelim.
Biraz tuz ve karabiber ile tatlandıralım. Güzelce ova ova karıştıralım.
Buzluktan ıspanak kullanacak iseniz soğanı yemeklik doğrayalım.
Tavada kavurup buzluktan aldığımız ıspanakları ek edelim.
Yüksek ateşte fazla pişirmeden altını kapatalım.
Tuz ve karabiber ile tatlandırıp bir süzgeçte koyup hem fazla suyunu alalım hemde soğumaya bırakalım.
Yufkayı tepsiye serelim.
Üzerine yağ karışımından sürüp hafif un serpelim.
2. Yufkayı üzerine serelim. Birebir süreci tekrarlayalım.
3. Yufkayı da serelim.
Yağ karışımından sürüp hafif un serpelim.
Fazla suyunu aldığımız ıspanağı güzelce üzerine yayalım.
Üzerine de kaymak serpiştirelim.
4. Yufkayı üzerlerine serelim.
Yağ karışımından sürüp hafif unlayalım.
5. Yufkayı da üzerlerine serip yağ karışımından sürelim.
190 derece evvelce ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. Afiyet şifa olsundu.
El Açması Zannedilen Ispanaklı Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
İç harcı için;
750 gram ıspanak
1 orta uzunluk soğan
1 küçük kase kaymak (olmasada olur)
Tuz, karabiber
Hamur için;
5 afet yufka
1 kase kadar un
Hamuru ıslatmak için;
250 gram katı yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
El Açması Zannedilen Ispanaklı Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Katı yağımızı eritip sıvı yağ ile güzelce karıştıralım.
Bir kabın içine ıspanakları doğrayalım.
Soğanlarıda yemeklik doğrayıp ıspanaklara ekleyelim.
Biraz tuz ve karabiber ile tatlandıralım. Güzelce ova ova karıştıralım.
Buzluktan ıspanak kullanacak iseniz soğanı yemeklik doğrayalım.
Tavada kavurup buzluktan aldığımız ıspanakları ek edelim.
Yüksek ateşte fazla pişirmeden altını kapatalım.
Tuz ve karabiber ile tatlandırıp bir süzgeçte koyup hem fazla suyunu alalım hemde soğumaya bırakalım.
Yufkayı tepsiye serelim.
Üzerine yağ karışımından sürüp hafif un serpelim.
2. Yufkayı üzerine serelim. Birebir süreci tekrarlayalım.
3. Yufkayı da serelim.
Yağ karışımından sürüp hafif un serpelim.
Fazla suyunu aldığımız ıspanağı güzelce üzerine yayalım.
Üzerine de kaymak serpiştirelim.
4. Yufkayı üzerlerine serelim.
Yağ karışımından sürüp hafif unlayalım.
5. Yufkayı da üzerlerine serip yağ karışımından sürelim.
190 derece evvelce ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. Afiyet şifa olsundu.
El Açması Zannedilen Ispanaklı Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı