Elbasan Tavası Tarifi
Elbasan Tavası nasıl yapılır
Elbasan Tavası yapılışı
Elbasan Tavası Tarifi Resimli
imageselbasantavasitarifiresimli5ad432144480f
Malzemeler :
750 gr Kuzu eti ( Kemiksiz )
3 Corba kaşığı margarin
2 Orta boy soğan
6 Su bardağı suzme yoğurt
6 Su bardağı su,
12 Su bardağı un
3 Yumurtanın sarısı
Tuz
Hazırlanışı:
Margarinimizi bir derince bir tencereye alırız
Yağ kızdıktan sonra etlerimizi tavaya ilave ederiz
Etlerimizi birkac defa tavada altlı ustlu kızarıncaya kadar ceviririz Elbasan Tava
Soğanlarımızı iri dişe gelir şekilde doğradıktan sonra, etlere ilave edip birkac defa ceviririz
Soğanların kızarmasına fırsat vermeden etlere ve soğana tuzunu ve suyu ekleyip, bir bucuk saat gibi uzun bir sure kısık ateşte pişmeye bırakırız Boylece hem etlerimizi iyice pişirmiş olacağız hem de et suyu elde edeceğiz
Diğer tarafta yemeğimizin ikinci aşaması icin yoğurt ve unumuzu bir kapta iyice karıştırırız
2 – 25 bardak olcusunde suzulmuş et suyunu karışımımıza yavaşca yediririz Bu karışımı 10 dk kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiririz
Yumurtalarımızı ayrı bir kapta iyice cırpıp, kesilmesine musade etmeden bu karışıma yedirerek ilave ederiz
Bu hazırladığımız sosumuzu, fırın tepsisine aldığımız etlerimizin uzerine sıcak sıcak dokeriz
Onceden ısıtılmış orta sıcaklıkta bir fırında 1015 dakika kadar fırınlayıp, sıcak servis yaparız
Elbasan Tavası nasıl yapılır
Elbasan Tavası yapılışı
Elbasan Tavası Tarifi Resimli
imageselbasantavasitarifiresimli5ad432144480f
Malzemeler :
750 gr Kuzu eti ( Kemiksiz )
3 Corba kaşığı margarin
2 Orta boy soğan
6 Su bardağı suzme yoğurt
6 Su bardağı su,
12 Su bardağı un
3 Yumurtanın sarısı
Tuz
Hazırlanışı:
Margarinimizi bir derince bir tencereye alırız
Yağ kızdıktan sonra etlerimizi tavaya ilave ederiz
Etlerimizi birkac defa tavada altlı ustlu kızarıncaya kadar ceviririz Elbasan Tava
Soğanlarımızı iri dişe gelir şekilde doğradıktan sonra, etlere ilave edip birkac defa ceviririz
Soğanların kızarmasına fırsat vermeden etlere ve soğana tuzunu ve suyu ekleyip, bir bucuk saat gibi uzun bir sure kısık ateşte pişmeye bırakırız Boylece hem etlerimizi iyice pişirmiş olacağız hem de et suyu elde edeceğiz
Diğer tarafta yemeğimizin ikinci aşaması icin yoğurt ve unumuzu bir kapta iyice karıştırırız
2 – 25 bardak olcusunde suzulmuş et suyunu karışımımıza yavaşca yediririz Bu karışımı 10 dk kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiririz
Yumurtalarımızı ayrı bir kapta iyice cırpıp, kesilmesine musade etmeden bu karışıma yedirerek ilave ederiz
Bu hazırladığımız sosumuzu, fırın tepsisine aldığımız etlerimizin uzerine sıcak sıcak dokeriz
Onceden ısıtılmış orta sıcaklıkta bir fırında 1015 dakika kadar fırınlayıp, sıcak servis yaparız