Son konular

Elbasan Tavası Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Elbasan Tavası Tarifi
Elbasan Tavası nasıl yapılır
Elbasan Tavası yapılışı

Elbasan Tavası Tarifi Resimli

imageselbasantavasitarifiresimli5ad432144480f


Malzemeler :

750 gr Kuzu eti ( Kemiksiz )

3 Corba kaşığı margarin

2 Orta boy soğan

6 Su bardağı suzme yoğurt

6 Su bardağı su,

12 Su bardağı un

3 Yumurtanın sarısı

Tuz

Hazırlanışı:

Margarinimizi bir derince bir tencereye alırız

Yağ kızdıktan sonra etlerimizi tavaya ilave ederiz

Etlerimizi birkac defa tavada altlı ustlu kızarıncaya kadar ceviririz Elbasan Tava

Soğanlarımızı iri dişe gelir şekilde doğradıktan sonra, etlere ilave edip birkac defa ceviririz

Soğanların kızarmasına fırsat vermeden etlere ve soğana tuzunu ve suyu ekleyip, bir bucuk saat gibi uzun bir sure kısık ateşte pişmeye bırakırız Boylece hem etlerimizi iyice pişirmiş olacağız hem de et suyu elde edeceğiz

Diğer tarafta yemeğimizin ikinci aşaması icin yoğurt ve unumuzu bir kapta iyice karıştırırız

2 – 25 bardak olcusunde suzulmuş et suyunu karışımımıza yavaşca yediririz Bu karışımı 10 dk kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiririz

Yumurtalarımızı ayrı bir kapta iyice cırpıp, kesilmesine musade etmeden bu karışıma yedirerek ilave ederiz

Bu hazırladığımız sosumuzu, fırın tepsisine aldığımız etlerimizin uzerine sıcak sıcak dokeriz

Onceden ısıtılmış orta sıcaklıkta bir fırında 1015 dakika kadar fırınlayıp, sıcak servis yaparız
 
Üst Alt