Son konular

Eline Su Dökülmeyen Tiramisu Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Eline Su Dökülmeyen Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 er paket vanilya ve kabartma tozu
Kreması için:
4 su bardak süt
1 su bardak toz şeker
1 adet yumurta
6 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket labne (180 gr)
Kekin şerbeti için:
1.5 su bardağı ılık su
1.5 yemek kaşığı granül kahve
2 yemek kaşığı şeker
Üzer için:
Kakao

Eline Su Dökülmeyen Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba keki yapmak için şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz.
Üzerine un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz (bu basamakta mikser kullanmazsak daha kabarık bi kek elde ederiz. )
26 cm yuvarlak kek kalıbımıza harcı döküp fanlı fırında 160 derecede 15-20 dakika pişiriyoruz.
Kek pişerken tencereye krema için labne dışında tüm gereçleri ekleyip yeterlice karıştırıyoruz.
Orta ateşte yoğunlaşana kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Küçük bir kaba kekin şerbeti için olan gereçleri ekleyip çırpıyoruz.
Pişen ve ılıyan kekimizi ikiye kesiyoruz.
Hazırladığımız şerbetten döküyoruz.
Her iki kısmına da, onlar şerbeti çekene kadar soğuyan kremamıza labneyi ekleyip mikserle pürüzsüz kıvama getiriyoruz.
Alt tabana koyacağımız keki sunum tabağına alıp kelepçeyi koyalım (kreması dağılmasın iki kat olacağı için)
Kremamızı iki kat sürüp buzdolabına dinlenmesi için kaldıralım.
En az 3-4 saat vaktiniz varsa 1 gece dinlenmesi en hoş olanıdır.
Dinlendikten sonra kakaosunu küçük çay süzgeci yardımıyla üzerine gezdirelim ve servise hazır afiyet olsun
Eline Su Dökülmeyen Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt