Elma Kavurmadan Elmalı Üzümlü Perişan Kurabiye Dışı Kıyır Kıyır Tanımı İçin Gereçler
1 elma çok ince doğranmış
1 küçük çay bardağı kuru üzüm
1 büyük çay bardağı şeker
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tarçın
4 su bardağı un (Ölçüsü 200 ml)
2 çorba kaşığı ceviz
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Üzeri için
Pudra şekeri
Elma Kavurmadan Elmalı Üzümlü Perişan Kurabiye Dışı Kıyır Kıyır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Şeker yumurta sıvı yağ hoş çırpılır.
Sonra bütün malzemeyi ek edilir. Kaşıkla karıştırılır unu ek edelim. Ele hafif yapışan bir hamur oluyor.
1 çorba kaşığı ile modüller koparalım tatlı kaşığıyla hafif düzelterek yağlı kağıda serili tepsiye atalım.
170 derece fırında 30 dk pişirelim ılıyınca pudra şekeri serpelim.
1 elma çok ince doğranmış
1 küçük çay bardağı kuru üzüm
1 büyük çay bardağı şeker
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tarçın
4 su bardağı un (Ölçüsü 200 ml)
2 çorba kaşığı ceviz
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Üzeri için
Pudra şekeri
Elma Kavurmadan Elmalı Üzümlü Perişan Kurabiye Dışı Kıyır Kıyır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Şeker yumurta sıvı yağ hoş çırpılır.
Sonra bütün malzemeyi ek edilir. Kaşıkla karıştırılır unu ek edelim. Ele hafif yapışan bir hamur oluyor.
1 çorba kaşığı ile modüller koparalım tatlı kaşığıyla hafif düzelterek yağlı kağıda serili tepsiye atalım.
170 derece fırında 30 dk pişirelim ılıyınca pudra şekeri serpelim.