Elmalı Alıç Sirkesi Tarifi İçin Malzemeler
1/2 (yarım) alıç
4 tane elma
1 yemek kaşığı tuz (Kaya tuzu kullanacaksınız 1,5 tatlı kaşığı yeterli benim çekilmiş halı olduğu için bu miktar kullandım)
1/2 (yarım) yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı bal
Malzemelerin üstünü kapatacak kadar su (Ben 5 litrelik su kabı tercih ettim)
Elmalı Alıç Sirkesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle alıçları güzelce yıkayıp, süzüyoruz, tamamen kuruladıktan sonra sirkemizi hazırlamak istediğimiz kabımıza alıyoruz.
Elmaları çekirdek ve çiçek kısmını alacak şekilde ayıklıyoruz (Resimde paylaştım. Elmaların bilhassa sap kısmının çıktığı yerin durması gerekir)
Tuz, şeker ve balı ilave edelim ve kabımızın büyüklüğüne göre suyumuzu ilave edelim.
Oluşan karışımın ağzını sıkıca kapatıp, çalkalayalım.
Püf nokta 1: gün ışığı alan bir odada sabah ve öğlen saatleri arasında güneş ışığının altında, diğer saatler gün ışığı almayacak serin ve kuru bir yerde bekleterek mayalanmasını sağlayalım. Yaklaşık 10 günlük mayalanma süresi sonunda sirkemiz hazır hale gelecektir.
Püf nokta 2: Sirkemizin olduğunun habercisi, dibe çöken alıçlardır.
Püf nokta3: Sirkemiz olduktan sonra süzüp cam bir şişeye alalım. Serin ve kuru bir yerde muhafaza edip, tüketebiliriz. Afiyetle şifa olsun. Sağlıcakla kalın
Elmalı Alıç Sirkesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1/2 (yarım) alıç
4 tane elma
1 yemek kaşığı tuz (Kaya tuzu kullanacaksınız 1,5 tatlı kaşığı yeterli benim çekilmiş halı olduğu için bu miktar kullandım)
1/2 (yarım) yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı bal
Malzemelerin üstünü kapatacak kadar su (Ben 5 litrelik su kabı tercih ettim)
Elmalı Alıç Sirkesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle alıçları güzelce yıkayıp, süzüyoruz, tamamen kuruladıktan sonra sirkemizi hazırlamak istediğimiz kabımıza alıyoruz.
Elmaları çekirdek ve çiçek kısmını alacak şekilde ayıklıyoruz (Resimde paylaştım. Elmaların bilhassa sap kısmının çıktığı yerin durması gerekir)
Tuz, şeker ve balı ilave edelim ve kabımızın büyüklüğüne göre suyumuzu ilave edelim.
Oluşan karışımın ağzını sıkıca kapatıp, çalkalayalım.
Püf nokta 1: gün ışığı alan bir odada sabah ve öğlen saatleri arasında güneş ışığının altında, diğer saatler gün ışığı almayacak serin ve kuru bir yerde bekleterek mayalanmasını sağlayalım. Yaklaşık 10 günlük mayalanma süresi sonunda sirkemiz hazır hale gelecektir.
Püf nokta 2: Sirkemizin olduğunun habercisi, dibe çöken alıçlardır.
Püf nokta3: Sirkemiz olduktan sonra süzüp cam bir şişeye alalım. Serin ve kuru bir yerde muhafaza edip, tüketebiliriz. Afiyetle şifa olsun. Sağlıcakla kalın
Elmalı Alıç Sirkesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı