Elmalı, Cevizli, Kuru Üzümlü Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
3 su bardağı un
2 çay kaşığı tarçın
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
3 elma
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
Elmalı, Cevizli, Kuru Üzümlü Pamuk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayıp kenara alalım.
Derin bir kasede yumurtaları ve şekeri beyazlaşana kadar mikserle çırpalım.
Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve sütü ekleyip 2-3 sn karıştıralım.
Un, tarçın, kabartma tozu, şekerli vanilin ve karbonatı ekleyip mikserin en düşük seviyesinde karıştıralım.
Üzerine doğradığımız elmaları, cevizi ve üzümü ekleyip spatula ile karıştıralım.
Tereyağı ile yağlayıp unladığımız kek kalıbına kek harcımızı eşit bir şekilde yayıp 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirelim.
Kekin sönmemesi için pişme süresi boyunca fırının kapağı kapalı kalmalı. Pişip pişmediğini kürdan yardımıyla test edebilirsiniz.
Pişen keki ilk sıcağı çıktıktan sonra tabağa alıp soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun .
Not: Kullandığımız kek kalıbı küçük ve derin (14 dilim) bir kek kalıbıydı bu nedenle 1 saat pişirdik. Siz daha büyük (20 dilim) bir kek kalıbı kullanırsanız 45 dk pişirebilirsiniz.
Elmalı, Cevizli, Kuru Üzümlü Pamuk Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
3 su bardağı un
2 çay kaşığı tarçın
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
3 elma
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
Elmalı, Cevizli, Kuru Üzümlü Pamuk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayıp kenara alalım.
Derin bir kasede yumurtaları ve şekeri beyazlaşana kadar mikserle çırpalım.
Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve sütü ekleyip 2-3 sn karıştıralım.
Un, tarçın, kabartma tozu, şekerli vanilin ve karbonatı ekleyip mikserin en düşük seviyesinde karıştıralım.
Üzerine doğradığımız elmaları, cevizi ve üzümü ekleyip spatula ile karıştıralım.
Tereyağı ile yağlayıp unladığımız kek kalıbına kek harcımızı eşit bir şekilde yayıp 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirelim.
Kekin sönmemesi için pişme süresi boyunca fırının kapağı kapalı kalmalı. Pişip pişmediğini kürdan yardımıyla test edebilirsiniz.
Pişen keki ilk sıcağı çıktıktan sonra tabağa alıp soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun .
Not: Kullandığımız kek kalıbı küçük ve derin (14 dilim) bir kek kalıbıydı bu nedenle 1 saat pişirdik. Siz daha büyük (20 dilim) bir kek kalıbı kullanırsanız 45 dk pişirebilirsiniz.
Elmalı, Cevizli, Kuru Üzümlü Pamuk Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı