Elmalı Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı İçin Gereçler
3 adet yumurta
1 bardak toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5-3 su bardağı un
Üzeri için;
2 adet elma
1 su bardağı iri kırılmış ceviz içi
Elmalı Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şeker ve yumurtayı derin bir kaba alıyoruz 3 dk çırpıyoruz.
Un ,kabartma tozu, ceviz ve elma dışındaki gereçleri üzerine ekleyip çırpmaya devam ediyoruz .
Yeterlice gereçler karışınca 2. 5 bardak unu ve kabartma tozumuzu da ekleyip akışkan bir kıvam alana kadar çırpalım.
Sıvı yağ ile güzelce yağlanmış borcama kek karışımımızı dökelim.
Üzerine ceviz modüllerini ve çok küçük olmayan elmalarımızı dökelim, karıştırmıyoruz elma ve cevizler üzerinde kalacak.
Elmayı karıştırınca daha hamurumsu bir kek oluyor fakat isteyen karıştıradabilir.
Evvelden ısıtılmış 160 c fırınımızda yaklaşık 40 -45 dk pişiriyoruz pişip pişmediğini anlamak için kekin birkaç yerine kürdan sokup ıslak çıkmıyorsa kürdan pak çıkıyorsa pişmiş demektir .
Birtakım fırınlar daha çabuk pişirebilir 30 dk dan sonra denetimli pişirim tavsiye ederim afiyet olsun.
Elmalı Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 bardak toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5-3 su bardağı un
Üzeri için;
2 adet elma
1 su bardağı iri kırılmış ceviz içi
Elmalı Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şeker ve yumurtayı derin bir kaba alıyoruz 3 dk çırpıyoruz.
Un ,kabartma tozu, ceviz ve elma dışındaki gereçleri üzerine ekleyip çırpmaya devam ediyoruz .
Yeterlice gereçler karışınca 2. 5 bardak unu ve kabartma tozumuzu da ekleyip akışkan bir kıvam alana kadar çırpalım.
Sıvı yağ ile güzelce yağlanmış borcama kek karışımımızı dökelim.
Üzerine ceviz modüllerini ve çok küçük olmayan elmalarımızı dökelim, karıştırmıyoruz elma ve cevizler üzerinde kalacak.
Elmayı karıştırınca daha hamurumsu bir kek oluyor fakat isteyen karıştıradabilir.
Evvelden ısıtılmış 160 c fırınımızda yaklaşık 40 -45 dk pişiriyoruz pişip pişmediğini anlamak için kekin birkaç yerine kürdan sokup ıslak çıkmıyorsa kürdan pak çıkıyorsa pişmiş demektir .
Birtakım fırınlar daha çabuk pişirebilir 30 dk dan sonra denetimli pişirim tavsiye ederim afiyet olsun.
Elmalı Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı