Elmalı Cevizli Tarçınlı Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gram tereyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 paket vanilya ve kabartma tozu
4 su bardağı un
2 adet yumurta
Elmalı kısmı için:
4 adet elma
1 çay kaşığı toz tarçın
1 küçük boy çay bardağı ince dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı tozşeker
Üzerine :
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzerine sürmek için :
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Elmalı Cevizli Tarçınlı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmaları kabuğunu soyalım rendeleyelim 3-4 dk kısık ateşte pişirelim .
Sonra soğuması için bir tabağa alalım.
Ceviz, tarçını koyup karıştıralım.
Hamur için derin bir kaba unu koyalım ,ortasını havuz yapalım, diğer malzemeleri ortasına koyalım.
Katı olmayan ele yapışmayan bir hamur elde edelim hamur 5 dk üzerine streç kapatıp dinlendirelim .
Sonra hamuru ikiye bölelim iki yağlı kağıt arasına merdane ile 2-3 cm kalınlığında açalım.
Yağlanmış tart kalıbına hamuru serelim .
Çatalla delikler açalım.
Hazırladığımız cevizli ,tarçınlı ,elmalı harcı üzerine yayalım.
Diğer hamuru aynı şekilde açalım iki üç cm kalınlığında şeritler keselim.
Elmalı tartın üzerine şeritleri yerleştirelim.
Yağla çırpılmış yumurta sarısını şeritlerin üzerine sürelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk kontrol ederek pişirelim.
Sonra biraz soğuyunca pudra şekeri serpelim afiyet olsun.
Elmalı Cevizli Tarçınlı Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için :
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gram tereyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 paket vanilya ve kabartma tozu
4 su bardağı un
2 adet yumurta
Elmalı kısmı için:
4 adet elma
1 çay kaşığı toz tarçın
1 küçük boy çay bardağı ince dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı tozşeker
Üzerine :
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzerine sürmek için :
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Elmalı Cevizli Tarçınlı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmaları kabuğunu soyalım rendeleyelim 3-4 dk kısık ateşte pişirelim .
Sonra soğuması için bir tabağa alalım.
Ceviz, tarçını koyup karıştıralım.
Hamur için derin bir kaba unu koyalım ,ortasını havuz yapalım, diğer malzemeleri ortasına koyalım.
Katı olmayan ele yapışmayan bir hamur elde edelim hamur 5 dk üzerine streç kapatıp dinlendirelim .
Sonra hamuru ikiye bölelim iki yağlı kağıt arasına merdane ile 2-3 cm kalınlığında açalım.
Yağlanmış tart kalıbına hamuru serelim .
Çatalla delikler açalım.
Hazırladığımız cevizli ,tarçınlı ,elmalı harcı üzerine yayalım.
Diğer hamuru aynı şekilde açalım iki üç cm kalınlığında şeritler keselim.
Elmalı tartın üzerine şeritleri yerleştirelim.
Yağla çırpılmış yumurta sarısını şeritlerin üzerine sürelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk kontrol ederek pişirelim.
Sonra biraz soğuyunca pudra şekeri serpelim afiyet olsun.
Elmalı Cevizli Tarçınlı Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı