Son konular

Elmalı Çıtır Rulo

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Elmalı Çıtır Rulo Tanımı İçin Materyaller
1 paket baklavalık yufka (20 adet)
3-4 orta uzunluk elma
1 çay bardağı şeker
1 silme tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Ortasına serpmek için
Şeker
Sosu için
150 gram tereyağı yahut margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
Pudra şekeri

Elmalı Çıtır Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Elmalı harcımızı yapalım elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim şeker, tarçın, cevizi atıp suyu çekene kadar kavuralım güzelce karıştıralım bir yandan sosu için yağlarımızı eritelim.
2 tane baklava yufkası ortaları yağlanarak üst üste konulur (Benim baklavalık yufkam kalındı sizin ince ise 3 tane yapın) en üst baklavaya şeker serpiştirelim.
Baklavanın kısa kenarına elmalı harçtan ek edelim. Rulo halinde sarıp 2 yahut 3 parmak kalınlığında kesilip fırın tepsimize dizelim.
Kalan yağ üzerlerine sürülür. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Ilıyınca pudra şekeri ve tarçın karışımından serpelim.
Elmalı Çıtır Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt