Elmalı Çıtır Rulo

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Elmalı Çıtır Rulo Tarifi İçin Malzemeler
1 paket baklavalık yufka
100 gr tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Arasına serpmek için;
Yarım çay bardağı toz şeker

Elmalı Çıtır Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmaları soyup rendeliyoruz, uygun bir tavaya alıyoruz.
Şeker ,tarçın ekleyip suyunu çekene kadar ocakta pişiriyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra ceviz içi ekleyip karıştırıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Tereyağ uygun bir tavaya alıyoruz ,ocakta eritiyoruz .
Daha sonra sıvı yağ ekleyip kızdırıp ocaktan alıyoruz üzerinde oluşan köpükleri alıyoruz.
Yufkamızı tezgaha seriyoruz bir fırça ile üzerine yağ sürüp tekrar yufkamızın üzerine bir yufka seriyoruz.
Tekrar yağ sürüp bir yufka daha ekleyip tekrar yağ sürüyoruz .
3 kat yufkayı tamamladıktan sonra üzerine toz şeker serpiyoruz .
Elmalı harcımızdan yufkamızın uç kısmına koyup rulo şeklinde katlıyoruz.
Bıçakla çapraz şekilde kesip pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra geri kalan yağı üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz .
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz deneyecek olanlara afiyet olsun
Elmalı Çıtır Rulo Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt