Elmalı Çörek Tanımı İçin Materyaller
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1su bardağı toz şeker
1 paket yaş maya yahut 1 yemek kaşığı kuru maya
1 paket vanilya
Bir fiske tuz
İçi için
4/5 adet elma
Yarım su bardağı toz şeker
4 adet kuru kayısı
Yarım su bardağı kırılmış fındık
İsteğe bağlı tarçın
Üzerine sürmek için
Yumurta sarısı
Elmalı Çörek Tanımı Yapılışı
Elmaları soyun ve ufak ufak doğrayın.
Kayısıları da ufak ufak doğrayın.
Yarım su bardağı şeker ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin.
Hamurun hazırlanması.Derin bir kaba ılık sütü alalım.
Mayayı ek edelim ve karıştıralım.
Sıvıyağ, şeker ve bir fiske tuz ekleyip unu yavaş yavaş ek ederek hamurunuzu yapalım.
Üzerini kapatalım ve mayalanması için bekleyelim.
Mayalanan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
Tepside bezelerimizin üzerini kapatalım ve mayalanması için bir 15 dk bekleyelim.
Bir çay bardağı yardımı ile mayalanan bezelerimizin ortasına bastıralım.
1 adet yumurta sarısını süt ile açalım.
Yumurta sarısını bezelerimizin kenarlarına sürelim.
Ortası açılan bezelerimize elmalı harçtan koyalım.
Isıtılmış 190°fırında pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin.
Üzerine pudra şekeri dökelim. Servise hazırdır. Afiyet olsun
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1su bardağı toz şeker
1 paket yaş maya yahut 1 yemek kaşığı kuru maya
1 paket vanilya
Bir fiske tuz
İçi için
4/5 adet elma
Yarım su bardağı toz şeker
4 adet kuru kayısı
Yarım su bardağı kırılmış fındık
İsteğe bağlı tarçın
Üzerine sürmek için
Yumurta sarısı
Elmalı Çörek Tanımı Yapılışı
Elmaları soyun ve ufak ufak doğrayın.
Kayısıları da ufak ufak doğrayın.
Yarım su bardağı şeker ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin.
Hamurun hazırlanması.Derin bir kaba ılık sütü alalım.
Mayayı ek edelim ve karıştıralım.
Sıvıyağ, şeker ve bir fiske tuz ekleyip unu yavaş yavaş ek ederek hamurunuzu yapalım.
Üzerini kapatalım ve mayalanması için bekleyelim.
Mayalanan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
Tepside bezelerimizin üzerini kapatalım ve mayalanması için bir 15 dk bekleyelim.
Bir çay bardağı yardımı ile mayalanan bezelerimizin ortasına bastıralım.
1 adet yumurta sarısını süt ile açalım.
Yumurta sarısını bezelerimizin kenarlarına sürelim.
Ortası açılan bezelerimize elmalı harçtan koyalım.
Isıtılmış 190°fırında pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin.
Üzerine pudra şekeri dökelim. Servise hazırdır. Afiyet olsun