Elmalı Cup Tarifi İçin Malzemeler
Elmalı karışım için;
4 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kahve fincanı şeker
Muhallebi için;
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krema (200 ml)
1 paket burçak bisküvi
Süslemek için;
Elma dilimleri
Elmalı Cup Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle elmaları soyup küçük küçük doğrayalım. Elmaları tavaya alıp üzerine şeker ve tarçın ekleyelim.
Suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Elmalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
Muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp iyice çırpalım. Koyulaşıncaya kadar pişirelim. Altını kapatıp vanilyayı ekleyelim. İyice çırpalım.
Burçak bisküviyi blenderden geçirelim.
Bardağın en altına bisküvi, üzerine muhallebi, sonra elmalı karışım ve yine muhallebi olarak yerleştirelim.
En üstüne de çok az süslemek için elmalardan koyalım.
Sizler farklı şekilde de süsleyebilirsiniz. Deneyecek herkese afiyet olsun.
Elmalı Cup Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Elmalı karışım için;
4 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kahve fincanı şeker
Muhallebi için;
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krema (200 ml)
1 paket burçak bisküvi
Süslemek için;
Elma dilimleri
Elmalı Cup Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle elmaları soyup küçük küçük doğrayalım. Elmaları tavaya alıp üzerine şeker ve tarçın ekleyelim.
Suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Elmalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
Muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp iyice çırpalım. Koyulaşıncaya kadar pişirelim. Altını kapatıp vanilyayı ekleyelim. İyice çırpalım.
Burçak bisküviyi blenderden geçirelim.
Bardağın en altına bisküvi, üzerine muhallebi, sonra elmalı karışım ve yine muhallebi olarak yerleştirelim.
En üstüne de çok az süslemek için elmalardan koyalım.
Sizler farklı şekilde de süsleyebilirsiniz. Deneyecek herkese afiyet olsun.
Elmalı Cup Tarifi Fotoğraflı Yapılışı