Elmalı Fındıklı Çıtır Gevrek Tanımı İçin Materyaller
15 adet baklavalı yufka
İç harcı için
4 adet elma
1 çay bardağı fındık içi
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı şeker
100 gram margarin yada tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Elmalı Fındıklı Çıtır Gevrek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Elmaları rendeleyip bir tavaya alalım içine şeker,tarçın ve fındık içini ekleyip pişirelim.
Yağı eritip ılıtalım.
1 yufkayı alalım her yerine fırça ile yağ sürelim.
2. Yufkayı üzerine alıp birebir süreci yapalım.
Elmalı harcı kenarına koyup rulo yapalım istenilen büyüklükte keselim.
Hepsini yapıp tepsiye dizelim.
Üzerine kalan yağı sürüp evvelden ısıttığımız 200 derecede pişirelim.
Çıkınca üzerine pudra şekeri dökelim Afiyet olsun
Elmalı Fındıklı Çıtır Gevrek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
15 adet baklavalı yufka
İç harcı için
4 adet elma
1 çay bardağı fındık içi
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı şeker
100 gram margarin yada tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Elmalı Fındıklı Çıtır Gevrek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Elmaları rendeleyip bir tavaya alalım içine şeker,tarçın ve fındık içini ekleyip pişirelim.
Yağı eritip ılıtalım.
1 yufkayı alalım her yerine fırça ile yağ sürelim.
2. Yufkayı üzerine alıp birebir süreci yapalım.
Elmalı harcı kenarına koyup rulo yapalım istenilen büyüklükte keselim.
Hepsini yapıp tepsiye dizelim.
Üzerine kalan yağı sürüp evvelden ısıttığımız 200 derecede pişirelim.
Çıkınca üzerine pudra şekeri dökelim Afiyet olsun
Elmalı Fındıklı Çıtır Gevrek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı