Elmalı Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
250 gram tereyağı yahut margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane yumurta
Alabildiği kadar un (yumuşak bir hamur olmalı )
İçi için
4-5 tane elma
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
Üzeri için
Pudra şekeri
Elmalı Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmalı kurabiye her biçimde lezzetlidir diyenler buyurun birde fındıklı deneyin derim
Öncelikle elmaları soyup rendeleyelim,tavaya alıp üzerine toz şekeri ilave edelim elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirip ocaktan alalım.
Üzerine vanilya,tarçın ve çekilmiş fındığı ek edip karıştıralım soğumaya bırakalım.
Hamuru için un hariç gereçleri yoğurma kabına alalım karıştıralım.
Üzerine yavaş yavaş unu ek ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamuru 5 bezeye ayıralım oklavayla açalım dilediğiniz kalıpla kesip form verebilirsiniz ben 4-5 çeşit yaptım( hamur ince olursa daha lezzetli ve kıyır olur)
Şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
Pişen kurabiyenin üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.
Elmalı Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
250 gram tereyağı yahut margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane yumurta
Alabildiği kadar un (yumuşak bir hamur olmalı )
İçi için
4-5 tane elma
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
Üzeri için
Pudra şekeri
Elmalı Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmalı kurabiye her biçimde lezzetlidir diyenler buyurun birde fındıklı deneyin derim
Öncelikle elmaları soyup rendeleyelim,tavaya alıp üzerine toz şekeri ilave edelim elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirip ocaktan alalım.
Üzerine vanilya,tarçın ve çekilmiş fındığı ek edip karıştıralım soğumaya bırakalım.
Hamuru için un hariç gereçleri yoğurma kabına alalım karıştıralım.
Üzerine yavaş yavaş unu ek ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamuru 5 bezeye ayıralım oklavayla açalım dilediğiniz kalıpla kesip form verebilirsiniz ben 4-5 çeşit yaptım( hamur ince olursa daha lezzetli ve kıyır olur)
Şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
Pişen kurabiyenin üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.
Elmalı Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı