Elmalı Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
2 adet vanilya
2 adet kabartma tozu
1 adet elma
1 çay bardağı haşhaş
Elmalı Haşhaşlı Kek Tanımı Yapılışı
Bütün gereçlerimizi oda sıcaklığında bekletelim.
Derin kasemize evvel yumurtalarımızı kıralım ve şekerimizi ekleyip köpürene kadar çırpalım.
Sıvı yağı ve sütü ekleyelim tekrar çırpalım.
Rendelenmiş elmamızı ve haşhaşımızı ekleyelim güzelce çırpalım.
En son un, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyelim.
Kek kalıbını evvel yağlayalım sonra unlayalım.
Kekimizi dökelim evvelce 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dk pişirelim.
Pişince fırından çıkarıp üstünü örtelim soğuğunca aksi çevirip kalıptan çıkaralım.
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
2 adet vanilya
2 adet kabartma tozu
1 adet elma
1 çay bardağı haşhaş
Elmalı Haşhaşlı Kek Tanımı Yapılışı
Bütün gereçlerimizi oda sıcaklığında bekletelim.
Derin kasemize evvel yumurtalarımızı kıralım ve şekerimizi ekleyip köpürene kadar çırpalım.
Sıvı yağı ve sütü ekleyelim tekrar çırpalım.
Rendelenmiş elmamızı ve haşhaşımızı ekleyelim güzelce çırpalım.
En son un, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyelim.
Kek kalıbını evvel yağlayalım sonra unlayalım.
Kekimizi dökelim evvelce 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dk pişirelim.
Pişince fırından çıkarıp üstünü örtelim soğuğunca aksi çevirip kalıptan çıkaralım.