Elmalı Havuç Çorbası Tanımı İçin Gereçler
4 iri havuç
1 adet kırmızı soğan
1 adet yeşil elma
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı et yahut tavuk suyu
1 fincan su
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Elmalı Havuç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Elma doğranır, soğan dörde bölünür.
Havuçlar da iri iri doğranıp bir fırın kabına alınır.
Zeytinyağ ve fincan su konur .
Tuz, karabiber eklenip 30 dk 180 derece fırında sebzeler yumuşayıncaya dek pişirilir.
Çıkan sebzeler blenderdan geçirilip tencereye alınır.
Üstüne et suyu ve sıcak su eklenip 10 dk daha kaynatılıp altı kapanır.
Servis ederken taze karabiber çekilip eklenir afiyet olsun.
Elmalı Havuç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 iri havuç
1 adet kırmızı soğan
1 adet yeşil elma
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı et yahut tavuk suyu
1 fincan su
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Elmalı Havuç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Elma doğranır, soğan dörde bölünür.
Havuçlar da iri iri doğranıp bir fırın kabına alınır.
Zeytinyağ ve fincan su konur .
Tuz, karabiber eklenip 30 dk 180 derece fırında sebzeler yumuşayıncaya dek pişirilir.
Çıkan sebzeler blenderdan geçirilip tencereye alınır.
Üstüne et suyu ve sıcak su eklenip 10 dk daha kaynatılıp altı kapanır.
Servis ederken taze karabiber çekilip eklenir afiyet olsun.
Elmalı Havuç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı