Elmalı Islak Kurabiye (Şerbetli Kıyır Tatlı Tadında Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı
3 adet elma
Yarım çay bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Hamuru için :
150 gram margarin veya tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kabartma tozu
1 vanilya
4 su bardağı un
Şerbeti için :
1 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
3-4 damla limon suyu
Bulamak için
Hindistan cevizi
Elmalı Islak Kurabiye (Şerbetli Kıyır Tatlı Tadında Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetimiz için şeker ve suyu ocağa koyup kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyelim.
İç harç için elmaları rendeleyip şekeri ekleyelim.
Ocakta suyunu çekene kadar pişirelim.
Ceviz ve tarçını ekleyip soğuması için bir kenara alalım.
Hamur için sıvı yağ margarin pudra şekeri ve yoğurdu güzelce karıştıralım.
Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzel bir hamur yapalım.
Küçük yuvarlaklar yapıp içine elmalı harçtan koyalım.
Yuvarlak şekil verelim ve tepsiye dizelim.
180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Pişen kurabiyelerimiz ılıyınca önce şerbete sonrada hindistan cevizine bulayalım. Afiyet olsun.
Elmalı Islak Kurabiye (Şerbetli Kıyır Tatlı Tadında Kurabiye) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
İç harcı
3 adet elma
Yarım çay bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Hamuru için :
150 gram margarin veya tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kabartma tozu
1 vanilya
4 su bardağı un
Şerbeti için :
1 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
3-4 damla limon suyu
Bulamak için
Hindistan cevizi
Elmalı Islak Kurabiye (Şerbetli Kıyır Tatlı Tadında Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetimiz için şeker ve suyu ocağa koyup kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyelim.
İç harç için elmaları rendeleyip şekeri ekleyelim.
Ocakta suyunu çekene kadar pişirelim.
Ceviz ve tarçını ekleyip soğuması için bir kenara alalım.
Hamur için sıvı yağ margarin pudra şekeri ve yoğurdu güzelce karıştıralım.
Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzel bir hamur yapalım.
Küçük yuvarlaklar yapıp içine elmalı harçtan koyalım.
Yuvarlak şekil verelim ve tepsiye dizelim.
180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Pişen kurabiyelerimiz ılıyınca önce şerbete sonrada hindistan cevizine bulayalım. Afiyet olsun.
Elmalı Islak Kurabiye (Şerbetli Kıyır Tatlı Tadında Kurabiye) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı