Elmalı Kırıntılı Turta Tanımı İçin Gereçler
Materyaller 26 lık pasta kalıbı için (Bardak ölçüm 200ml)
Hamuru için
1,5 su bardağına yakın un (200g)
125g yumuşak tereyağı
4 yemek kaşığı şeker (50g)
1 paket şekerli vanilin
1 yumurta sarısı
İç harcı için
6-7 adet elma (800g)
3 yemek kaşığı su
Yarım limonun suyu
4 yemek kaşığı şeker (50g)
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Kırıntı için
1 su bardağı dolusu un (150g)
80g yumuşak tereyağı
Yarım su bardağına yakın şeker (80g)
Yarım silme tatlı kaşığı tarçın
Ayrıyeten:
2 yemek kaşığı galeta unu
Elmalı Kırıntılı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kabın içine hamur için gerekli materyalleri koyup yoğurun. Hamuru 26lık kelepçeli pasta kalıbına elinizle bastırarak yayın, kenarını 1,5cm kadar çıkarın.
İç harcı için elmaları soyup doğrayın ve öteki gereçlerle tencerede 10dk kadar pişirin. Biraz soğumaya bırakın.
Galeta ununu tabanın üzerine serpin. Üzerine elmalı harcı yayın.
Kırıntısı için bütün materyalleri bir kaba alıp elinizle hepsi birbirine karışana kadar yoğurun, top top olacak. İç harcın üzerine dağıtın.
Evvelden ısıtılmış fırında 200 derece alt üst ayarda 35dk kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz, yanına çırpılmış krema çok yakışıyor. Afiyet olsun!!!.
Elmalı Kırıntılı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Materyaller 26 lık pasta kalıbı için (Bardak ölçüm 200ml)
Hamuru için
1,5 su bardağına yakın un (200g)
125g yumuşak tereyağı
4 yemek kaşığı şeker (50g)
1 paket şekerli vanilin
1 yumurta sarısı
İç harcı için
6-7 adet elma (800g)
3 yemek kaşığı su
Yarım limonun suyu
4 yemek kaşığı şeker (50g)
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Kırıntı için
1 su bardağı dolusu un (150g)
80g yumuşak tereyağı
Yarım su bardağına yakın şeker (80g)
Yarım silme tatlı kaşığı tarçın
Ayrıyeten:
2 yemek kaşığı galeta unu
Elmalı Kırıntılı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kabın içine hamur için gerekli materyalleri koyup yoğurun. Hamuru 26lık kelepçeli pasta kalıbına elinizle bastırarak yayın, kenarını 1,5cm kadar çıkarın.
İç harcı için elmaları soyup doğrayın ve öteki gereçlerle tencerede 10dk kadar pişirin. Biraz soğumaya bırakın.
Galeta ununu tabanın üzerine serpin. Üzerine elmalı harcı yayın.
Kırıntısı için bütün materyalleri bir kaba alıp elinizle hepsi birbirine karışana kadar yoğurun, top top olacak. İç harcın üzerine dağıtın.
Evvelden ısıtılmış fırında 200 derece alt üst ayarda 35dk kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz, yanına çırpılmış krema çok yakışıyor. Afiyet olsun!!!.
Elmalı Kırıntılı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı