Elmalı Kıtırlı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
300 gram un
1 çay kaşığı kabartma tozu
80 gram şeker
150 gram tereyağı
İçi için
1 kg elma
1 limon suyu
500 ml portakal suyu
1 çay bardağı şeker (125 gram )
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
2 paket vanilyalı puding
Üzerinin kıtırı için
4 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı un ( 110gr )
Elmalı Kıtırlı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmalarımızı yıkayıp soyuyoruz, küçük küçük doğrayıp, uygun bir tencereye alıyoruz. Portakal suyu limon suyu şeker vanilya tarçın vanilyalı pudingi ayrı bir kaba alıp çırpma teli ile karıştırıyoruz.
Elmamızı ocağa alıyoruz, hazırlamış olduğumuz portakal suyu karışımını elmamıza ekleyip, kaynayıp koyulaşana kadar karıştırıyoruz kaynadıktan sonra kenara alıyoruz.
Hamuru için; yoğurma kabına tereyağı ve diğer malzemeleri alıp yoğuruyoruz. Kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu kalıbımızın içine alıp, elimizle güzelce kalıbın heryerini kapatacak şekilde yayıyoruz daha sonra elmalı karışımı kalıbımızın içine döküyoruz.
Üzerinin kıtırı için; tereyağı, un ve şekeri bir kabın içine alıp karıştırıyoruz. Daha sonra pastamızın üzerine serpiyoruz.
190 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Buzdolabında vaktiniz varsa bir gece dinlendirin yada en az 4-5 saat dinlendiriyoruz üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Elmalı Kıtırlı Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
300 gram un
1 çay kaşığı kabartma tozu
80 gram şeker
150 gram tereyağı
İçi için
1 kg elma
1 limon suyu
500 ml portakal suyu
1 çay bardağı şeker (125 gram )
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
2 paket vanilyalı puding
Üzerinin kıtırı için
4 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı un ( 110gr )
Elmalı Kıtırlı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmalarımızı yıkayıp soyuyoruz, küçük küçük doğrayıp, uygun bir tencereye alıyoruz. Portakal suyu limon suyu şeker vanilya tarçın vanilyalı pudingi ayrı bir kaba alıp çırpma teli ile karıştırıyoruz.
Elmamızı ocağa alıyoruz, hazırlamış olduğumuz portakal suyu karışımını elmamıza ekleyip, kaynayıp koyulaşana kadar karıştırıyoruz kaynadıktan sonra kenara alıyoruz.
Hamuru için; yoğurma kabına tereyağı ve diğer malzemeleri alıp yoğuruyoruz. Kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu kalıbımızın içine alıp, elimizle güzelce kalıbın heryerini kapatacak şekilde yayıyoruz daha sonra elmalı karışımı kalıbımızın içine döküyoruz.
Üzerinin kıtırı için; tereyağı, un ve şekeri bir kabın içine alıp karıştırıyoruz. Daha sonra pastamızın üzerine serpiyoruz.
190 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Buzdolabında vaktiniz varsa bir gece dinlendirin yada en az 4-5 saat dinlendiriyoruz üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Elmalı Kıtırlı Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı