Elmalı Kurabiye (Hamuru Çıtır Ağızda Dağılan) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru materyal :
200 gram tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
Yaklaşık 4 su bardağı kadar un
(kabartma tozu kullanmıyoruz)
İç materyal:
4 orta uzunluk elma (rendelenmiş )
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 (yarım) su bardağı şeker
1/2 (yarım) su bardağı ince kıyılmış ceviz
Hal vermek için:
Limon sıkacağı
Elmalı Kurabiye (Hamuru Çıtır Ağızda Dağılan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hazırlanışı
İç harcı hazırlamak için: elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Teflon bir tavaya koyup, içerisine şekeri ekleyelim.
Ocağın altını kısık ateşte açıp orta sıra karıştırarak elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.
İçerisine ince kıyılmış cevizleri ve tarçını ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamuru hazırlamak için: Hamur yoğurma kabına öncelikle tereyağ, sıvı yağı, şeker ve yumurtayı alıp karıştıralım.
Yoğurt ve vanilyayı ek edip, karıştırmaya devam edelim.
Denetimli olarak unu ek edip, yoğuralım.
Kulak göğsü kıvamına bir hamur elde edelim. Gerekirse un ek edebilirsiniz.
Limon sıkacağının içerisine streç sinema ile kaplayalım.
Hamurdan cevizden büyük kesim koparıp içerisine koyalım (Benim limon sıkacağı küçüktü).
Parmağınızla bastırarak ortasını açarak kenarlarını inceltelim.
İçerisine harçtan koyup, altını kapatalım.
Streç sinemadan çekerek limon sıkacağının içerisinden çıkartalım.
Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim(hafif pembeleşinceye kadar).
Üzerlerine pudra şekeri döküp, servis edelim.
Elmalı Kurabiye (Hamuru Çıtır Ağızda Dağılan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru materyal :
200 gram tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
Yaklaşık 4 su bardağı kadar un
(kabartma tozu kullanmıyoruz)
İç materyal:
4 orta uzunluk elma (rendelenmiş )
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 (yarım) su bardağı şeker
1/2 (yarım) su bardağı ince kıyılmış ceviz
Hal vermek için:
Limon sıkacağı
Elmalı Kurabiye (Hamuru Çıtır Ağızda Dağılan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hazırlanışı
İç harcı hazırlamak için: elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Teflon bir tavaya koyup, içerisine şekeri ekleyelim.
Ocağın altını kısık ateşte açıp orta sıra karıştırarak elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.
İçerisine ince kıyılmış cevizleri ve tarçını ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamuru hazırlamak için: Hamur yoğurma kabına öncelikle tereyağ, sıvı yağı, şeker ve yumurtayı alıp karıştıralım.
Yoğurt ve vanilyayı ek edip, karıştırmaya devam edelim.
Denetimli olarak unu ek edip, yoğuralım.
Kulak göğsü kıvamına bir hamur elde edelim. Gerekirse un ek edebilirsiniz.
Limon sıkacağının içerisine streç sinema ile kaplayalım.
Hamurdan cevizden büyük kesim koparıp içerisine koyalım (Benim limon sıkacağı küçüktü).
Parmağınızla bastırarak ortasını açarak kenarlarını inceltelim.
İçerisine harçtan koyup, altını kapatalım.
Streç sinemadan çekerek limon sıkacağının içerisinden çıkartalım.
Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim(hafif pembeleşinceye kadar).
Üzerlerine pudra şekeri döküp, servis edelim.
Elmalı Kurabiye (Hamuru Çıtır Ağızda Dağılan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı