Elmalı Kurabiye Kıyır Kıyır Tanımı İçin Gereçler
250 gram tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin
3 elma
Tarçın
Ceviz ya da fındık içi
Elmalı Kurabiye Kıyır Kıyır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak elmaları rendeleyip ocağa koyun. Suyunu salıp pişinceye kadar pişirin sonra ceviz içi ve tarçın serpin.
Bir köşeye alıp hamuru yoğuruncaya kadar soğusun. Diğer bir kap da hamur materyallerini karıştır yoğur.
Üzerine şerit şerit uğraşmak istemeyenler hamurdan portakal boyutunda kesim koparıp 5-10 dakika buzdolabında bekletip üzerine rendeleyebilirsiniz.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra ılıkken üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun
Not: Bu hamuru şekerli kurabiye için de kullanabilirsiniz. Nişastaya, sirkeye bile gerek kalmadan kıyır kıyır bir kurabiye oluyor.
250 gram tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin
3 elma
Tarçın
Ceviz ya da fındık içi
Elmalı Kurabiye Kıyır Kıyır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak elmaları rendeleyip ocağa koyun. Suyunu salıp pişinceye kadar pişirin sonra ceviz içi ve tarçın serpin.
Bir köşeye alıp hamuru yoğuruncaya kadar soğusun. Diğer bir kap da hamur materyallerini karıştır yoğur.
Üzerine şerit şerit uğraşmak istemeyenler hamurdan portakal boyutunda kesim koparıp 5-10 dakika buzdolabında bekletip üzerine rendeleyebilirsiniz.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra ılıkken üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun
Not: Bu hamuru şekerli kurabiye için de kullanabilirsiniz. Nişastaya, sirkeye bile gerek kalmadan kıyır kıyır bir kurabiye oluyor.