Elmalı Kurabiye (Margarinsiz) Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı su
İç harcı için
3 adet elma
2,5 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz içi
Üzeri için
Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye (Margarinsiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şöyle pamuk gibi yumuşacık, margarinsiz bir kurabiye tarifi ister misiniz
Öncelikle elmalarımızın kabuklarını soyup rendeleyelim, üzerine şeker ve tarçın ı ekleyip ocağa alalım. Ben çok fazla öldürmem diri diri severim çünkü elmayı içinde, çok pişirmek isteyenler de iyice karamelize olana kadar pişirebilir, ocaktan almadan ince kıyılmış ya da dövülmüş ceviz içimizide ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Harcımız soğurken biz hamurunu hazırlayalım.
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp güzelce yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Sonra hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elimizle tezgahta açalım.
Bir tarafına dikine 5-6 çizik atalım, diğer kısmına harcımızdan koyup yuvarlayalım ve ay gibi eğelim.
İsterseniz başka şekillerde verebilirsiniz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Servis ederken üzerine pudra şekeri eleyip servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Elmalı Kurabiye (Margarinsiz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı su
İç harcı için
3 adet elma
2,5 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz içi
Üzeri için
Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye (Margarinsiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şöyle pamuk gibi yumuşacık, margarinsiz bir kurabiye tarifi ister misiniz
Öncelikle elmalarımızın kabuklarını soyup rendeleyelim, üzerine şeker ve tarçın ı ekleyip ocağa alalım. Ben çok fazla öldürmem diri diri severim çünkü elmayı içinde, çok pişirmek isteyenler de iyice karamelize olana kadar pişirebilir, ocaktan almadan ince kıyılmış ya da dövülmüş ceviz içimizide ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Harcımız soğurken biz hamurunu hazırlayalım.
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp güzelce yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Sonra hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elimizle tezgahta açalım.
Bir tarafına dikine 5-6 çizik atalım, diğer kısmına harcımızdan koyup yuvarlayalım ve ay gibi eğelim.
İsterseniz başka şekillerde verebilirsiniz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Servis ederken üzerine pudra şekeri eleyip servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Elmalı Kurabiye (Margarinsiz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı