Elmalı Kurabiye (Tarçınlı) Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı pudra şekeri (ben toz şeker kulandım 3 kaşık)
250 gram tereyağı yada margarin (oda ısısında)
İç materyalleri ;
2 adet elma (rendelenecek)
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı ezilmiş ceviz (isteğe bağlı)
Elmalı Kurabiye (Tarçınlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç harcını yapalım.
Tencere elma rendeleyelim, tarçın, şeker ve ceviz ekleyip elmanın suyunu çekene kadar ocağın altında açıp karıştıralım.
Elma suyunu yeterli çekmesi lazım sonra ocaktan alalım soğumasını bekleyelim.
Hamur için derin bir kaba un hariç yağ, yoğurt, şeker kabartma tozu alıp kaşık yardımı ile karıştıralım.
Sonra un ek edelim 1,5 su bardağı ekleyelim birinci, azar azar un ekleyelim.
Hamur çok katı sert olmayacak ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
Yoğurduğumuz hamur hal vermek için yuvarlak biçimde açalım sonrada üçgen biçiminde keselim .
Kestiğimiz hamur içine elma harcını ekleyelim sonra istediğimiz biçimi verip tepsiye dizelim.
Kurabiyelerimizi fırına alalım. Fırın 180 derece 20 dk pișirelim.
Çok hoş oldu katiyen denemelisiniz
Elmalı Kurabiye (Tarçınlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı pudra şekeri (ben toz şeker kulandım 3 kaşık)
250 gram tereyağı yada margarin (oda ısısında)
İç materyalleri ;
2 adet elma (rendelenecek)
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı ezilmiş ceviz (isteğe bağlı)
Elmalı Kurabiye (Tarçınlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç harcını yapalım.
Tencere elma rendeleyelim, tarçın, şeker ve ceviz ekleyip elmanın suyunu çekene kadar ocağın altında açıp karıştıralım.
Elma suyunu yeterli çekmesi lazım sonra ocaktan alalım soğumasını bekleyelim.
Hamur için derin bir kaba un hariç yağ, yoğurt, şeker kabartma tozu alıp kaşık yardımı ile karıştıralım.
Sonra un ek edelim 1,5 su bardağı ekleyelim birinci, azar azar un ekleyelim.
Hamur çok katı sert olmayacak ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
Yoğurduğumuz hamur hal vermek için yuvarlak biçimde açalım sonrada üçgen biçiminde keselim .
Kestiğimiz hamur içine elma harcını ekleyelim sonra istediğimiz biçimi verip tepsiye dizelim.
Kurabiyelerimizi fırına alalım. Fırın 180 derece 20 dk pișirelim.
Çok hoş oldu katiyen denemelisiniz
Elmalı Kurabiye (Tarçınlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı