Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
1 paket margarin (250 gr)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
İçi için;
4 küçük elma
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmaları soyup, rendeleyelim. Tavaya alıp, üzerine şeker ve tarçını ekleyelim. Orta ateşte suyunu salıp, çekinceye kadar pişirelim.
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve tüm gereçleri bir kaba alıp, yoğuralım. Margarin yoğurdukça eriyecek ve hamur toplanacaktır.
Hamuru beş kesime bölelim. Bir modülünü tezgahta merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Pizza dilimi üzere sekiz kesime bölelim.
Uzun kısma harcı koyup, uç kısma kadar rulo yapalım. Bir öbür form için başka modül hamuru da dikdörtgen biçimde açalım.
Yarıya kadar kesikler atalım (Görseli ekleyeceğim) kesik olmayan kısma uzunca harcı yayalım. Kesik olan uca yanlışsız saralım. Üçer parmak genişliğinde dilimleyelim.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim. Üzeri kızarmayacak altı kızarınca alın. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri eleyelim. Kolay gelsin afiyet olsun
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket margarin (250 gr)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
İçi için;
4 küçük elma
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmaları soyup, rendeleyelim. Tavaya alıp, üzerine şeker ve tarçını ekleyelim. Orta ateşte suyunu salıp, çekinceye kadar pişirelim.
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve tüm gereçleri bir kaba alıp, yoğuralım. Margarin yoğurdukça eriyecek ve hamur toplanacaktır.
Hamuru beş kesime bölelim. Bir modülünü tezgahta merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Pizza dilimi üzere sekiz kesime bölelim.
Uzun kısma harcı koyup, uç kısma kadar rulo yapalım. Bir öbür form için başka modül hamuru da dikdörtgen biçimde açalım.
Yarıya kadar kesikler atalım (Görseli ekleyeceğim) kesik olmayan kısma uzunca harcı yayalım. Kesik olan uca yanlışsız saralım. Üçer parmak genişliğinde dilimleyelim.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim. Üzeri kızarmayacak altı kızarınca alın. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri eleyelim. Kolay gelsin afiyet olsun
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı