Son konular

Elmalı Kurabiye

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için
250 gram sana yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Arası için
3 adet elma
1 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Üzerine
Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Rendelediğimiz elmaları tavaya koyup üzerine şekeri dökelim ve pişirmeye başlayalım.
Elmaların suyu çekilmeye başlayınca tarçın ve cevizleri de ek edelim.
Altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Bizde bir yandan hamuru yapalım.
Önceden erittiğimiz sana yağı bir kapa alalım materyalleri sırasıyla yavaş yavaş ek edelim.
Kulak göğsü kıvamına gelene kadar hamuru yoğurun.
Hamuru ortadan ikiye bölün ve yumurta büyüklükte modüllere ayırın.
Bölmüş olduğunu hamurları el büyüklükte oklava yardımı ile açın ve uçlarına bir parmak geriden ortaya yanlışsız kısa çizgiler halinde kesikler atın.
Kesilmemesi taraftan elmaları içine koyun ve sarın ay formunu verin.
Fırını evvelce ısıtmayın bitmesine 5 dk kala açın. 180 derede 15_20 dk kadar pişirin.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt