Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Hamur için
1 adet yumurta
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri (Tarif için)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 su bardağı un (Kontrollü)
İç gereci için
3 adet elma
3 yemek kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Elmaları soyup rendeleyelim.
Şeker ve tarçını katıp yumuşayana kadar pişirelim suyunu büsbütün çektirelim.
Soğuduktan sonra cevizini katalım.
Hamuru için sıvı materyalleri yoğurma kabına alalım uygunca mıncıklayarak ezelim.
Un kabartma tozu vanilya ve pudra şekerini de ek ederek kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparalım.
Merdane ile yarım cm den daha ince açalım.
Açtığımız hamurun tam orta kısmına uzunlamasına kesikler atalım (Kenarlar bütün kalacak)
İçine iç materyalden koyalım yuvarlayarak kesik yerler üste gelecek halde yarım ay formu verelim (Fotoğraf ta yapılışı var) tepsiye dizelim.
180 derece ön ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika üstü hafif beyaz kalacak formda pişirelim.
Soğuyan kurabiyenin üzerine pudra şekeri serpiştirelim. Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için
1 adet yumurta
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri (Tarif için)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 su bardağı un (Kontrollü)
İç gereci için
3 adet elma
3 yemek kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Elmaları soyup rendeleyelim.
Şeker ve tarçını katıp yumuşayana kadar pişirelim suyunu büsbütün çektirelim.
Soğuduktan sonra cevizini katalım.
Hamuru için sıvı materyalleri yoğurma kabına alalım uygunca mıncıklayarak ezelim.
Un kabartma tozu vanilya ve pudra şekerini de ek ederek kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparalım.
Merdane ile yarım cm den daha ince açalım.
Açtığımız hamurun tam orta kısmına uzunlamasına kesikler atalım (Kenarlar bütün kalacak)
İçine iç materyalden koyalım yuvarlayarak kesik yerler üste gelecek halde yarım ay formu verelim (Fotoğraf ta yapılışı var) tepsiye dizelim.
180 derece ön ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika üstü hafif beyaz kalacak formda pişirelim.
Soğuyan kurabiyenin üzerine pudra şekeri serpiştirelim. Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı