Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
250 gram margarin
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
1 paket vanilya
3.5 su bardağı un denetimi ekleyin
İçi için
2 gram margarin
3 adet elma
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle elmalarımızı soyup rendeleyelim.
Yağı tavada eritip şekerimizi ekleyip şeker biraz karamelize edelim. Şekerimiz biraz bu türlü erisin. Hafif renk değiştirsin.
Daha sonra elmaları ve tarçın’ı ekleyip elmalar suyunu salıp kuruyuncaya kadar pişirelim.
Altını kapatıp ceviz ekleyip soğuması için kenara ayıralım.
Hamurumuz içinde un hariç gereçlerimizi evvel uygunca bir karıştıralım.
Daha sonra denetimli bir formda unu ek edip yumuşak bir hamur elde edelim.
Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizde düzgünce açıp bir bıçak yardımıyla bir kısmına çizikler atalım. Ben pizza bıçağı ile yaptım fakat siz dilerseniz meyve bıçağıyla da yapabilirsiniz.
Elmalarını yerleştirip uygunca saralım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında ağır ağır pişirelim. Kurabiyeler hafif kızardıktan sonra çıkaralım
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri döküp servis ederim şimdiden yapan herkese afiyet olsun
Hamuru için
250 gram margarin
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
1 paket vanilya
3.5 su bardağı un denetimi ekleyin
İçi için
2 gram margarin
3 adet elma
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle elmalarımızı soyup rendeleyelim.
Yağı tavada eritip şekerimizi ekleyip şeker biraz karamelize edelim. Şekerimiz biraz bu türlü erisin. Hafif renk değiştirsin.
Daha sonra elmaları ve tarçın’ı ekleyip elmalar suyunu salıp kuruyuncaya kadar pişirelim.
Altını kapatıp ceviz ekleyip soğuması için kenara ayıralım.
Hamurumuz içinde un hariç gereçlerimizi evvel uygunca bir karıştıralım.
Daha sonra denetimli bir formda unu ek edip yumuşak bir hamur elde edelim.
Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizde düzgünce açıp bir bıçak yardımıyla bir kısmına çizikler atalım. Ben pizza bıçağı ile yaptım fakat siz dilerseniz meyve bıçağıyla da yapabilirsiniz.
Elmalarını yerleştirip uygunca saralım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında ağır ağır pişirelim. Kurabiyeler hafif kızardıktan sonra çıkaralım
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri döküp servis ederim şimdiden yapan herkese afiyet olsun