Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
150 gram oda ısısında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2, 5 su bardağı un
İç harcı için:
3 adet tatlı elma
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
İsteğe bağlı ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Birinci olarak iç harcı hazırlanır .
Tavanın içerisine elmalar rendelenir,üzerine şeker ve tarçın alınır.
Elmalar suyunu çekene kadar pişirilir .
Daha sonra altı kapatılıp üzerine ceviz dökülür, soğuması için öteki bir tabağa alınır.
Hamuru için yağ, pudra şekeri, yumurta, vanilya, kabartma tozu ve un denetimli biçimde ek edilir ,kıvam alana kadar yoğurulur.
Hamur üç kesime ayrılır.
Un serperek merdane yardımı ile açılır.
Bardakla yuvarlak halini çıkardığımız hamura 1 tatlı kaşığı iç harçtan konup kenarları ortada birleşip form verilir.
170 derece fırında 20 dakika denetim ederek pişirilir.
Hamuru için:
150 gram oda ısısında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2, 5 su bardağı un
İç harcı için:
3 adet tatlı elma
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
İsteğe bağlı ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Birinci olarak iç harcı hazırlanır .
Tavanın içerisine elmalar rendelenir,üzerine şeker ve tarçın alınır.
Elmalar suyunu çekene kadar pişirilir .
Daha sonra altı kapatılıp üzerine ceviz dökülür, soğuması için öteki bir tabağa alınır.
Hamuru için yağ, pudra şekeri, yumurta, vanilya, kabartma tozu ve un denetimli biçimde ek edilir ,kıvam alana kadar yoğurulur.
Hamur üç kesime ayrılır.
Un serperek merdane yardımı ile açılır.
Bardakla yuvarlak halini çıkardığımız hamura 1 tatlı kaşığı iç harçtan konup kenarları ortada birleşip form verilir.
170 derece fırında 20 dakika denetim ederek pişirilir.