Elmalı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
Magnolia için;
1 litre süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 kutu sıvı krema
Cici bebe, burçak bisküvi veya petibör bisküvi
Arası için;
6 adet elma
5 yemek kaşığı toz şeker (Elmalar ekşi ise şeker oranı artırılabilir.)
1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim
Öncelikle muhallebiyi hazırlıyoruz vanilya ve krema eksik tüm malzemeleri tencereye katıp karıştırarak pişirelim.
Piştikten sonra altını kapatıp muhallebinin üzerine streç veya poşet ile muhallebiye değecek şekilde üzerini kapatalım ki kabuk tutmasın.
Muhallebi soğuyana kadar elmaların kabuğunu soyup küp küp kesip tavaya katalım.
Üzerine toz şeker ve tarçın ekleyip karıştıralım ocağın üzerine katıp ara sıra karıştırarak pişirelim.
Ilıyan veya soğuyan muhallebimize krema ve 1 paket vanilya ekleyip 3 dakika mikser ile çırpalım.
Kullanacağımız bisküvileri rondodan geçirelim dilerseniz içerisine fındık, fıstık, yer fıstığı vs katabilirsiniz.
Magnoliayı dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Ben elmalı harcı magnolianin orta kısmına tek kattım.
Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun
Not; magnolia alt kısmına petibör bisküvi ve antep fıstığı karıştırdım. Üst kısmına da petibör ve yer fıstığı karıştırdım.
Elmalı Magnolia Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Magnolia için;
1 litre süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 kutu sıvı krema
Cici bebe, burçak bisküvi veya petibör bisküvi
Arası için;
6 adet elma
5 yemek kaşığı toz şeker (Elmalar ekşi ise şeker oranı artırılabilir.)
1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim
Öncelikle muhallebiyi hazırlıyoruz vanilya ve krema eksik tüm malzemeleri tencereye katıp karıştırarak pişirelim.
Piştikten sonra altını kapatıp muhallebinin üzerine streç veya poşet ile muhallebiye değecek şekilde üzerini kapatalım ki kabuk tutmasın.
Muhallebi soğuyana kadar elmaların kabuğunu soyup küp küp kesip tavaya katalım.
Üzerine toz şeker ve tarçın ekleyip karıştıralım ocağın üzerine katıp ara sıra karıştırarak pişirelim.
Ilıyan veya soğuyan muhallebimize krema ve 1 paket vanilya ekleyip 3 dakika mikser ile çırpalım.
Kullanacağımız bisküvileri rondodan geçirelim dilerseniz içerisine fındık, fıstık, yer fıstığı vs katabilirsiniz.
Magnoliayı dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Ben elmalı harcı magnolianin orta kısmına tek kattım.
Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun
Not; magnolia alt kısmına petibör bisküvi ve antep fıstığı karıştırdım. Üst kısmına da petibör ve yer fıstığı karıştırdım.
Elmalı Magnolia Tarifi Fotoğraflı Yapılışı