Elmalı Milföy Gülleri Tanımı İçin Malzemeler
3 adet milföy (6 tane için)
2 adet kırmızı elma
Yarım limon
Toz tarçın
İçine sürmek için;
2 yemek kaşığı tahin
1 çay kaşığı toz tarçın
2 yemek kaşığı kayısı marmelatı
Elmalı Milföy Gülleri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Milföyleri oda sıcaklığında eritelim.
Elmaları kabuklarını soymadan ay halde incecik doğrayalım.
Limonlu tarçınlı suda bekletelim.
Milföyleri uzunlamasına unlayarak açalım, ikiye bölelim.
Elma dilimleri suda 30dk beklemeli ve dilimler incecik olmalı, bu katlamada kolaylık sağlayacaktır.
Elmaları dizelim, tahin ve marmelattan sürelim.
Bir ucundan başlayarak dikkatlice yuvarlayarak katlayalım.
200 c de 30dk pişirelim.
Üzerine pudra şekeri dökerek servis edelim.
Elmalı Milföy Gülleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet milföy (6 tane için)
2 adet kırmızı elma
Yarım limon
Toz tarçın
İçine sürmek için;
2 yemek kaşığı tahin
1 çay kaşığı toz tarçın
2 yemek kaşığı kayısı marmelatı
Elmalı Milföy Gülleri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Milföyleri oda sıcaklığında eritelim.
Elmaları kabuklarını soymadan ay halde incecik doğrayalım.
Limonlu tarçınlı suda bekletelim.
Milföyleri uzunlamasına unlayarak açalım, ikiye bölelim.
Elma dilimleri suda 30dk beklemeli ve dilimler incecik olmalı, bu katlamada kolaylık sağlayacaktır.
Elmaları dizelim, tahin ve marmelattan sürelim.
Bir ucundan başlayarak dikkatlice yuvarlayarak katlayalım.
200 c de 30dk pişirelim.
Üzerine pudra şekeri dökerek servis edelim.
Elmalı Milföy Gülleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı