Elmalı Muffin Tart Tanımı İçin Gereçler
200 gram oda ısısında tereyağ (6-7 kaşık)
1 küçük çay bardağı toz şeker
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
6-7 su bardağı un (ben 6,5 kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Elmalı harcı için;
5 adet orta uzunluk kırmızı elma
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın (seviyorsanız arttırın)
Elmalı Muffin Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağ, şeker, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtaları bir kapta güzelce karıştıralım. (mikser yahut el çırpıcısıyla da karıştırabilirsiniz, ben spatula kullandım).
Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ek edelim. Güzelce yoğuralım, buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Tencereye alıp üzerlerine şeker dökelim. Suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Tarçını da ek edip karıştıralım ve ocaktan alıp büsbütün soğutalım.
Dinlenen hamurdan modüller koparıp (ben kesimleri 60 gram olarak ayarladım) elimizle yuvarlayalım ve muffin kalıplarına yerleştirelim.
Çay bardağı ile hamurların üzerlerine bastırıp ezelim. İçlerine elmalı harçtan paylaştıralım. Artan hamuru rendeleyelim ve muffinlerin üzerlerine serpiştirerek kapatalım. (eğer hamur yumuşadıysa rendelemek sıkıntı olabilir biraz buzluğa kaldırıp sonra yapabilirsiniz).
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında muffinlerin üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun❤
Elmalı Muffin Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram oda ısısında tereyağ (6-7 kaşık)
1 küçük çay bardağı toz şeker
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
6-7 su bardağı un (ben 6,5 kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Elmalı harcı için;
5 adet orta uzunluk kırmızı elma
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın (seviyorsanız arttırın)
Elmalı Muffin Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağ, şeker, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtaları bir kapta güzelce karıştıralım. (mikser yahut el çırpıcısıyla da karıştırabilirsiniz, ben spatula kullandım).
Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ek edelim. Güzelce yoğuralım, buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Tencereye alıp üzerlerine şeker dökelim. Suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Tarçını da ek edip karıştıralım ve ocaktan alıp büsbütün soğutalım.
Dinlenen hamurdan modüller koparıp (ben kesimleri 60 gram olarak ayarladım) elimizle yuvarlayalım ve muffin kalıplarına yerleştirelim.
Çay bardağı ile hamurların üzerlerine bastırıp ezelim. İçlerine elmalı harçtan paylaştıralım. Artan hamuru rendeleyelim ve muffinlerin üzerlerine serpiştirerek kapatalım. (eğer hamur yumuşadıysa rendelemek sıkıntı olabilir biraz buzluğa kaldırıp sonra yapabilirsiniz).
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında muffinlerin üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun❤
Elmalı Muffin Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı