Elmalı Pasta Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
125 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Elmalı harcı için
4 tane elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı şeker
Fındıklı harcı için
2 su bardağı çekilmiş fındık
100 gram tereyağı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı süt
Elmalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle elmaları rendeleyelim.
Ocakta tarçın ve şeker ile pişirelim.
Daha sonra hamuru yoğurup, kelepçeli kalıba yada borcama güzelce yayalım.
Fırında 10 15 dakika 180 derecede pişirelim.
Fırından çıkarıp elmalı harcı hamurun üzerine yayalım.
Daha sonra fındıklı harcı da yayalım.
Fırına verip 15 dakika pişirelim.
Artan hamurumuzu dondurucuya evvelce koyalım ki rendeleyebilelim.
Fırından çıkarıp dondurucudan çıkardığımız hamurumuzu rendeleyelim.
Tekrar fırına verip alt üst pişirelim.
Pişen pastamız soğuyunca pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.
Elmalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
125 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Elmalı harcı için
4 tane elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı şeker
Fındıklı harcı için
2 su bardağı çekilmiş fındık
100 gram tereyağı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı süt
Elmalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle elmaları rendeleyelim.
Ocakta tarçın ve şeker ile pişirelim.
Daha sonra hamuru yoğurup, kelepçeli kalıba yada borcama güzelce yayalım.
Fırında 10 15 dakika 180 derecede pişirelim.
Fırından çıkarıp elmalı harcı hamurun üzerine yayalım.
Daha sonra fındıklı harcı da yayalım.
Fırına verip 15 dakika pişirelim.
Artan hamurumuzu dondurucuya evvelce koyalım ki rendeleyebilelim.
Fırından çıkarıp dondurucudan çıkardığımız hamurumuzu rendeleyelim.
Tekrar fırına verip alt üst pişirelim.
Pişen pastamız soğuyunca pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.
Elmalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı