Elmalı Pay Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
1 adet yumurta
1 dolu yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı toz şeker
250 ml süt
Keki için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 su bardağı birinin bir parmak eksik olacak şekilde un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Elması için;
2 adet elma
2 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın (Ölçüsü size kalmış)
1 avuç ceviz (Ceviz isteğe bağlı şart değil ama aşırı aşırı yakıştı)
Elmalı Pay Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle muhallebiyi yapmakla başlayalım. Yumurtayı, şekeri, nişastayı ve sütü tencereye alıp çırpma teliyle pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
Ardından, ocağın üstüne alıp katılaşana kadar pişirelim daha sonra, ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım, üstü kabuk bağlamasın diye ara ara karıştıralım.
Muhallebi soğuyana kadar kek harcını yapalım.
Kek için; yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım, ardından oda sıcaklığında ki sütü ekleyip spatula ile karıştıralım.
Daha sonra unu vanilyalı ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim ve tekrar spatula ile karıştıralım.
Ardından iki adet elmalarımızı soyalım ve yarım ay şeklinde doğrayalım üzerine tarçın ve şekeri ekleyip karıştıralım (Tarçını çok olsun derseniz miktarı arttırabilirsiniz)
Cevizleri kırıp iri taneler halinde doğrayalım.
Kelepçeli kalıbınızın altına yağlı kağıt yerleştirelim (Kelepçeli kalıp yoksa yuvarlak borcam da olur)
En altına elmalarımızı dizelim üstüne cevizi serpiştirelim daha sonra kek harcını döküp güzelce yayalım.
En son muhallebiyi bir sıkma aparatına alıp istediğimiz gibi şekil verelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kek olan kısım pişene kadar bekletelim kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Pişen kekin ilk sıcaklığı çıkınca, kelepçeli kalıptan ayıralım ve pudra şekeri serpiştirip servis edebiliriz afiyet olsun
Elmalı Pay Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebi için;
1 adet yumurta
1 dolu yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı toz şeker
250 ml süt
Keki için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 su bardağı birinin bir parmak eksik olacak şekilde un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Elması için;
2 adet elma
2 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın (Ölçüsü size kalmış)
1 avuç ceviz (Ceviz isteğe bağlı şart değil ama aşırı aşırı yakıştı)
Elmalı Pay Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle muhallebiyi yapmakla başlayalım. Yumurtayı, şekeri, nişastayı ve sütü tencereye alıp çırpma teliyle pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
Ardından, ocağın üstüne alıp katılaşana kadar pişirelim daha sonra, ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım, üstü kabuk bağlamasın diye ara ara karıştıralım.
Muhallebi soğuyana kadar kek harcını yapalım.
Kek için; yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım, ardından oda sıcaklığında ki sütü ekleyip spatula ile karıştıralım.
Daha sonra unu vanilyalı ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim ve tekrar spatula ile karıştıralım.
Ardından iki adet elmalarımızı soyalım ve yarım ay şeklinde doğrayalım üzerine tarçın ve şekeri ekleyip karıştıralım (Tarçını çok olsun derseniz miktarı arttırabilirsiniz)
Cevizleri kırıp iri taneler halinde doğrayalım.
Kelepçeli kalıbınızın altına yağlı kağıt yerleştirelim (Kelepçeli kalıp yoksa yuvarlak borcam da olur)
En altına elmalarımızı dizelim üstüne cevizi serpiştirelim daha sonra kek harcını döküp güzelce yayalım.
En son muhallebiyi bir sıkma aparatına alıp istediğimiz gibi şekil verelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kek olan kısım pişene kadar bekletelim kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Pişen kekin ilk sıcaklığı çıkınca, kelepçeli kalıptan ayıralım ve pudra şekeri serpiştirip servis edebiliriz afiyet olsun
Elmalı Pay Tarifi Fotoğraflı Yapılışı