Elmalı Rulo Kek (Çatlama Ve Kırılma Olmadan) Tarifi İçin Malzemeler
3 adet ılık yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 çay bardağı ılık süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Elmalı harcı için;
7 adet iri elma (tatlı)
Yarım su bardağı şeker
1,5 çay kaşığı tepeleme tarçın
Ceviz
Elmalı Rulo Kek (Çatlama Ve Kırılma Olmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelilkle elmalar kabukları soyulup rendelenir bir tavaya konulur.
Şeker eklenir ve tarcın suyu cekilene kadar pişirilir.
Suyu cekince altı kapatılıp ceviz eklenip karıştırılır.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilip üzerine yayılır spatula ile düzeltilir.
Hamur içinde; Yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır.
Süt eklenir,vanilya, kabartma tozu ve unuda yavaş yavaş ekleyip çırpılır.
Kek harcımız olunca elmalı harcın üzerine dökülüp spatula yardımı ile düzlenir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Fırından çıkartınca 2-3 dakika beklenip kekin üzerine yağlı kağıt konulur ve ters çevrilir tepsi.
Üst kısımda kalan kağıt dikkatli şekilde alınır.
Elmalar iç kısma gelecek şekilde rulo yapılır.
Dikkatli ve sıkı sarmalısınız.
Üzerinede bez örtüp 5 dakika bektilir ve üzeri açılır.
Soğuduktan servis edebilirsiniz
Elmalı Rulo Kek (Çatlama Ve Kırılma Olmadan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet ılık yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 çay bardağı ılık süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Elmalı harcı için;
7 adet iri elma (tatlı)
Yarım su bardağı şeker
1,5 çay kaşığı tepeleme tarçın
Ceviz
Elmalı Rulo Kek (Çatlama Ve Kırılma Olmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelilkle elmalar kabukları soyulup rendelenir bir tavaya konulur.
Şeker eklenir ve tarcın suyu cekilene kadar pişirilir.
Suyu cekince altı kapatılıp ceviz eklenip karıştırılır.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilip üzerine yayılır spatula ile düzeltilir.
Hamur içinde; Yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır.
Süt eklenir,vanilya, kabartma tozu ve unuda yavaş yavaş ekleyip çırpılır.
Kek harcımız olunca elmalı harcın üzerine dökülüp spatula yardımı ile düzlenir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Fırından çıkartınca 2-3 dakika beklenip kekin üzerine yağlı kağıt konulur ve ters çevrilir tepsi.
Üst kısımda kalan kağıt dikkatli şekilde alınır.
Elmalar iç kısma gelecek şekilde rulo yapılır.
Dikkatli ve sıkı sarmalısınız.
Üzerinede bez örtüp 5 dakika bektilir ve üzeri açılır.
Soğuduktan servis edebilirsiniz
Elmalı Rulo Kek (Çatlama Ve Kırılma Olmadan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı