Elmalı Rulo Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
İç harcı için
Elma küçük boy
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
100 gram ceviz (isteğe bağlı)
Elmalı Rulo Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel elmaları soyarak rendeleyelim.
Ocak açarak yapışmaz tavaya rendelediğimiz elmayı bir bardak tan eksik şeker alarak elmaları suyu çekene kadar pişirelim.
Ocağı kapatarak tarçın ve ceviz ekleyip karıştıralım.
Kek için.Yumurta ve beyaz yeterlice köpüren kadar çırpalım, süt kabartma tozu vanilya ün ekleyerek tekrar çırpalım.
Fırın tepsi sine pişirme kağıdını serelim.
Üzerine, pişirdiğimiz elmalı harcı eşit formda yayalım.
Elmalı harcın üzerine keki döküp yayalım güzelce.
Önceden ısıtılmış 15 derece fırında üzeri pembeleșinceye dek pişirelim 20 dk.
Fırından çıkan keki çabucak sarmamız gerekiyor.
Ayrı bir pişirme kağıdına kekimizi zıt çevirelim elmalı tarafındaki kağıdı, soyarak çıkaralım.
Ardından kek rulo formunda saralım soğuyunca kadar bu türlü sarılı dursun.
İyice soğuyan keki yiyebiliriz.Afiyet olsun .
Elmalı Rulo Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
İç harcı için
Elma küçük boy
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
100 gram ceviz (isteğe bağlı)
Elmalı Rulo Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel elmaları soyarak rendeleyelim.
Ocak açarak yapışmaz tavaya rendelediğimiz elmayı bir bardak tan eksik şeker alarak elmaları suyu çekene kadar pişirelim.
Ocağı kapatarak tarçın ve ceviz ekleyip karıştıralım.
Kek için.Yumurta ve beyaz yeterlice köpüren kadar çırpalım, süt kabartma tozu vanilya ün ekleyerek tekrar çırpalım.
Fırın tepsi sine pişirme kağıdını serelim.
Üzerine, pişirdiğimiz elmalı harcı eşit formda yayalım.
Elmalı harcın üzerine keki döküp yayalım güzelce.
Önceden ısıtılmış 15 derece fırında üzeri pembeleșinceye dek pişirelim 20 dk.
Fırından çıkan keki çabucak sarmamız gerekiyor.
Ayrı bir pişirme kağıdına kekimizi zıt çevirelim elmalı tarafındaki kağıdı, soyarak çıkaralım.
Ardından kek rulo formunda saralım soğuyunca kadar bu türlü sarılı dursun.
İyice soğuyan keki yiyebiliriz.Afiyet olsun .
Elmalı Rulo Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı