Elmalı Rulo Kek Tanımı İçin Gereçler
5 adet elma
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz içi
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
Kek için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 buçuk su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Elmalı Rulo Kek Tanımı Yapılışı
Elmaların kabukları soyulup rendelenir üzerine şeker, ceviz içi ve tarçın konularak yapışmayan bir tavada ocağa alınır elmalar sulanıp suyunu çekene kadar pişirilir.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye elmalı harcı döküp tepsinin her tarafına eşit gelecek biçimde dağıtılır.
Kek hamuru için yumurta ve şeker beyazlaşana kadar uygunca çırpılır.
Üzerine süt, vanilya, kabartma tozu ve un eklenerek yeterlice çırpıp elmalı harç olan tepsiye dökülür.
180 derecede ısıtılmış fırında pişene kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
Kek piştikten sonra sıcak sıcak sarmak gerekir soğursa kolay saramayabilirsiniz.
Keki güzelce rulo haline getirip dilimleyin.
Afiyet olsun
5 adet elma
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz içi
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
Kek için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 buçuk su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Elmalı Rulo Kek Tanımı Yapılışı
Elmaların kabukları soyulup rendelenir üzerine şeker, ceviz içi ve tarçın konularak yapışmayan bir tavada ocağa alınır elmalar sulanıp suyunu çekene kadar pişirilir.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye elmalı harcı döküp tepsinin her tarafına eşit gelecek biçimde dağıtılır.
Kek hamuru için yumurta ve şeker beyazlaşana kadar uygunca çırpılır.
Üzerine süt, vanilya, kabartma tozu ve un eklenerek yeterlice çırpıp elmalı harç olan tepsiye dökülür.
180 derecede ısıtılmış fırında pişene kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
Kek piştikten sonra sıcak sıcak sarmak gerekir soğursa kolay saramayabilirsiniz.
Keki güzelce rulo haline getirip dilimleyin.
Afiyet olsun