Son konular

Elmalı Rulo Milföy

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Elmalı Rulo Milföy Tanımı İçin Materyaller
10 adet milföy (ortadan ikiye bölerek toplam 20 adet milföy kesimi elde edeceksiniz.)
İç materyal için;
2 adet kırmızı elma
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı kırık ceviz içi
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Toz ceviz içi ve pudra şekeri

Elmalı Rulo Milföy Tanımı Yapılışı

Elmaları yıkayın, kabuklarını soyun ve rendeleyin.
Rendelediğiniz elmaları, toz şekerle birlikte; tavada, orta ateşte, elmalar suyunu çekene kadar pişirin.
Pişirdiğiniz harcın içine kırık ceviz içi ve tarçın ekleyin ve karıştırın.
Milföyleri bıçak yardımıyla ikiye bölün.
Yirmi başka milföy kesiminin uç kısımlarına, tatlı kaşığı yardımıyla soğuyan elmalı harçtan ekleyin ve milföy kesimlerine rulo halini verin.
Rulo milföyleri, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve toz cevizlerle süsleyin. (süslemede kırık fındık modülleri ya da file badem kullanabilirsiniz. ).
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Rulo milföylerin alt ve üst kısımları büsbütün pembeleşene kadar pişirin.
Piştikten sonra, biraz soğuyan elmalı rulo milföylerin üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin.
 
Üst Alt