Elmalı Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Elmalı harç için;
6 adet elma
1 su bardağından 1 parmak az şeker
1 çay bardağı ceviz (çekilmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
Pudra şekeri
Elmalı Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle elmalı harç için elmaları rendeleyerek tencereye alalım ,üzerine şekeri ekleyip kavuralım.
Harç hazır olunca içine ceviz ve tarçını ekleyip soğumaya bırakalım.
Kek hamuru için yumurta ve şekeri mikser ile çırpalım.
Diğer materyalleri de ekleyerek hamuru hazırlayalım.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip elmalı harcı güzelce yayalım.
Üzerine kek hamurunu dökelim ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Kek ortalama 20-30 dk pişecektir fırına nazaran değişiklik gösterebilir.
Fırından çıkarınca 10 dk soğumasını bekleyelim.
Daha sonra kek olan kısma yağlı kağıt koyup keki zıt çevirelim.
Elmalı harcın bulunduğu yağlı kağıdı çıkarıp öteki taraftan sarmaya başlayalım.
Herhangi bir kırılma olmadı bende.
Soğuyan pastaya pudra şekeri serperek dilimleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Önemli: keki karşıt çevirmeden evvel bıçakla dört taraftan çizin ki kek rahat çıksın ve yağlı kağıt biraz kaldırmaya çalışın şayet rahat kalkıyorsa çevirebilirsiniz.
Elmalı Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek hamuru için;
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Elmalı harç için;
6 adet elma
1 su bardağından 1 parmak az şeker
1 çay bardağı ceviz (çekilmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
Pudra şekeri
Elmalı Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle elmalı harç için elmaları rendeleyerek tencereye alalım ,üzerine şekeri ekleyip kavuralım.
Harç hazır olunca içine ceviz ve tarçını ekleyip soğumaya bırakalım.
Kek hamuru için yumurta ve şekeri mikser ile çırpalım.
Diğer materyalleri de ekleyerek hamuru hazırlayalım.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip elmalı harcı güzelce yayalım.
Üzerine kek hamurunu dökelim ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Kek ortalama 20-30 dk pişecektir fırına nazaran değişiklik gösterebilir.
Fırından çıkarınca 10 dk soğumasını bekleyelim.
Daha sonra kek olan kısma yağlı kağıt koyup keki zıt çevirelim.
Elmalı harcın bulunduğu yağlı kağıdı çıkarıp öteki taraftan sarmaya başlayalım.
Herhangi bir kırılma olmadı bende.
Soğuyan pastaya pudra şekeri serperek dilimleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Önemli: keki karşıt çevirmeden evvel bıçakla dört taraftan çizin ki kek rahat çıksın ve yağlı kağıt biraz kaldırmaya çalışın şayet rahat kalkıyorsa çevirebilirsiniz.
Elmalı Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı