Elmalı Şerbetli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
250 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya, kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için
4 adet elma
1 çay bardağı sarı üzüm
Yarım çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı toz şeker
Şerbet için
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Bulamak için
Hindistan cevizi
Elmalı Şerbetli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar
Öncelikle. Şerbeti hazırlayalım. 30 dk kadar kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
Akabinde iç harcı hazırlayalım. Elmaları kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
Toz şeker, tarçın ek edip pişirelim.Suyunu çekince ocaktan alalım.
Sarı üzümleri ve cevizleri ek edelim. Uygunca soğuduktan sonra damla çikolataları ekleyelim.
Derin kaba oda sıcaklığındaki margarini, un hariç tüm gereçleri kapta karıştıralım. Yavaş yavaş un ek edelim çok yumuşak bir hamur elde etmeyeceğiz. Hafif sert olacak.
Mandalinadan biraz daha küçük bezeler yapalım ve elimizde bastırarak açalım.
İçerisine harcı kaşık yardımıyla koyarak ortada uçları birleştirelim ve yuvarlayalım elimizle.
200 derecelik fırında hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
Sıcak olan kurabiyeleri soğuk şerbete batıralım akabinde hindistan cevizine bulayalım. Afiyet olsun.
Elmalı Şerbetli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya, kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için
4 adet elma
1 çay bardağı sarı üzüm
Yarım çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı toz şeker
Şerbet için
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Bulamak için
Hindistan cevizi
Elmalı Şerbetli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar
Öncelikle. Şerbeti hazırlayalım. 30 dk kadar kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
Akabinde iç harcı hazırlayalım. Elmaları kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
Toz şeker, tarçın ek edip pişirelim.Suyunu çekince ocaktan alalım.
Sarı üzümleri ve cevizleri ek edelim. Uygunca soğuduktan sonra damla çikolataları ekleyelim.
Derin kaba oda sıcaklığındaki margarini, un hariç tüm gereçleri kapta karıştıralım. Yavaş yavaş un ek edelim çok yumuşak bir hamur elde etmeyeceğiz. Hafif sert olacak.
Mandalinadan biraz daha küçük bezeler yapalım ve elimizde bastırarak açalım.
İçerisine harcı kaşık yardımıyla koyarak ortada uçları birleştirelim ve yuvarlayalım elimizle.
200 derecelik fırında hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
Sıcak olan kurabiyeleri soğuk şerbete batıralım akabinde hindistan cevizine bulayalım. Afiyet olsun.
Elmalı Şerbetli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı