Resimli Elmalı Sutlu Tatlı Tarifleri
Elmalı Muhallebi
imageselmalisutlutatlilar5ad3d2c144475
MALZEMELER
1 Kaşık un
6 Kaşık şeker
Hindistancevizi rendesi
1 Kg elma
1 Bardak su
1 Kepce toz şeker
1 Şişe sut (12 Kg)
1 Yumurta sarısı
YAPILIŞI
1 Elmaları temizleyip butun veya yarım olarak: cekirdeklerini cıkarınız
2 Bir tencerede 1 kepce to zşeker ve bir bardak su ile ağır ateş uzerinde pişiriniz
3 Sutu 6 kaşık şekerle kaynatınız Un ile yumurta sarısını 2 kaşık su ile ezerek sute ilave ediniz
4 15 dakika karıştırarak pişiriniz
5 Pişmiş elmaları yarım veya butun olarak kaselere koyunuz (arzuya gore)
6 Uzerini ortecek şekilde sıcak muhallebi dokunuz, soğutunuz
7 Soğuyunca uzerini hindistancevizi ile susleyiniz
Sutlu Elmalı Tatlı
imageselmalisutlutatlilar5ad3d2c322f20
Malzemeler
67 tane elma
yarim su bardagi cekilmis findak yada ceviz
1 cay bardagi toz seker
1 cay kasigi tarcin
Muhallebisi icin:
4 su bardagi sut
1 su bardagi kadar un
1 su bardagi toz seker
2 yumurta sarisi
1 paket vanilya
uzeri icin:
biraz nutella yada bitter cikolata
2 kasik kadar sut yada krema
Yapılışı:
Elmaları soyup rendeleyip bir tavaya koyun uzerine toz şeker ilave edip arada bir karıştırarak pişirin (suyunu cekene kadar) Son olarak tarcın ve fındığı ekleyip soğumaya bırakın
Muhallebisi icin tencereye yumurta sarısını ve şekeri koyup cırpın uzerine unuda ilave ettikten sonra iyice tekrar cırpın Yavaş yavaş sutu ekleyin ve topaklanmamasına ozen gosterin Ocakta koyulasana kadar karistirarak pisiriyoruz,en son vanilyayi ekleyip bunu mikserden geciriyoruz
Tepsiye soguttugumuz elmali sosu koyup heryerini kapliyoruz ve uzerine muhallebi sosunu dokuyoruz
Cikolata sos icin cikolatayi eritip bir kasik kadar sut yada krema ekledikten sonra bunu muhallebi sosun uzerine cizgiler halinde dokup kurdanla sekil verip buzdolabina koyuyoruz ,bikac saat sonra muhallebi kesilcek kivama geldikten sonra dilimleyip servis yapiyoruz
Pişmaniyeli Elma Tatlısı
imageselmalisutlutatlilar5ad3d2c4eb53b
malzemeler
6 elma
1 su b toz şeker
su
gıda boyası
Krenması icin:
2 su b sut
2 corba k un
1 paket labne peyniri
1 yumurta sarısı
1 cay b toz şeker
1 parca damla sakızı
yapılışı
Kreması icin tencereye 2 su bardağı sutu alınUzerine un,yumurta sarısı,damla sakızı ve toz şekeri ilave edip kremayı pişirinBaşka bir tencereye suyu alınUzerine 1 tutam kırmızı gıda boyası ekleyip kaynatınElmaların kabuklarını butun olarak kesin
Elmaların cekirdeklerini cıkartınGıda boyalı olan suyu alıp elmaları pişirinServis tabağına pişen elmaları alınCekirdek kısımlarını krema ile doldurun Elmaların uzerine pişmaye ilave ederek servis edin
Elmalı Muhallebi
imageselmalisutlutatlilar5ad3d2c144475
MALZEMELER
1 Kaşık un
6 Kaşık şeker
Hindistancevizi rendesi
1 Kg elma
1 Bardak su
1 Kepce toz şeker
1 Şişe sut (12 Kg)
1 Yumurta sarısı
YAPILIŞI
1 Elmaları temizleyip butun veya yarım olarak: cekirdeklerini cıkarınız
2 Bir tencerede 1 kepce to zşeker ve bir bardak su ile ağır ateş uzerinde pişiriniz
3 Sutu 6 kaşık şekerle kaynatınız Un ile yumurta sarısını 2 kaşık su ile ezerek sute ilave ediniz
4 15 dakika karıştırarak pişiriniz
5 Pişmiş elmaları yarım veya butun olarak kaselere koyunuz (arzuya gore)
6 Uzerini ortecek şekilde sıcak muhallebi dokunuz, soğutunuz
7 Soğuyunca uzerini hindistancevizi ile susleyiniz
Sutlu Elmalı Tatlı
imageselmalisutlutatlilar5ad3d2c322f20
Malzemeler
67 tane elma
yarim su bardagi cekilmis findak yada ceviz
1 cay bardagi toz seker
1 cay kasigi tarcin
Muhallebisi icin:
4 su bardagi sut
1 su bardagi kadar un
1 su bardagi toz seker
2 yumurta sarisi
1 paket vanilya
uzeri icin:
biraz nutella yada bitter cikolata
2 kasik kadar sut yada krema
Yapılışı:
Elmaları soyup rendeleyip bir tavaya koyun uzerine toz şeker ilave edip arada bir karıştırarak pişirin (suyunu cekene kadar) Son olarak tarcın ve fındığı ekleyip soğumaya bırakın
Muhallebisi icin tencereye yumurta sarısını ve şekeri koyup cırpın uzerine unuda ilave ettikten sonra iyice tekrar cırpın Yavaş yavaş sutu ekleyin ve topaklanmamasına ozen gosterin Ocakta koyulasana kadar karistirarak pisiriyoruz,en son vanilyayi ekleyip bunu mikserden geciriyoruz
Tepsiye soguttugumuz elmali sosu koyup heryerini kapliyoruz ve uzerine muhallebi sosunu dokuyoruz
Cikolata sos icin cikolatayi eritip bir kasik kadar sut yada krema ekledikten sonra bunu muhallebi sosun uzerine cizgiler halinde dokup kurdanla sekil verip buzdolabina koyuyoruz ,bikac saat sonra muhallebi kesilcek kivama geldikten sonra dilimleyip servis yapiyoruz
Pişmaniyeli Elma Tatlısı
imageselmalisutlutatlilar5ad3d2c4eb53b
malzemeler
6 elma
1 su b toz şeker
su
gıda boyası
Krenması icin:
2 su b sut
2 corba k un
1 paket labne peyniri
1 yumurta sarısı
1 cay b toz şeker
1 parca damla sakızı
yapılışı
Kreması icin tencereye 2 su bardağı sutu alınUzerine un,yumurta sarısı,damla sakızı ve toz şekeri ilave edip kremayı pişirinBaşka bir tencereye suyu alınUzerine 1 tutam kırmızı gıda boyası ekleyip kaynatınElmaların kabuklarını butun olarak kesin
Elmaların cekirdeklerini cıkartınGıda boyalı olan suyu alıp elmaları pişirinServis tabağına pişen elmaları alınCekirdek kısımlarını krema ile doldurun Elmaların uzerine pişmaye ilave ederek servis edin