Elmalı Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı İçin Gereçler
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
2 adet yeşil elma
2 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz
1-2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağ
Susam
Elmalı Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Yapılışı
Öncellikle elmalarımızı yıkayıp kabuklarını soymakla başlayalım.
Küçük kesimler halinde keselim ve bi kaseye alalım. Üzerine ceviz, tarçın ve 2 yemek kaşığı un ekleyelim karıştıralım. Kenarda bekletelim.
Oda ısısındaki yumurtalar ile şeker yumurtanın rengi açılıncaya kadar mikser ile çırpılır.
Sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılmaya devam edilir.
Kabartma tozu eklenerek son sefer çırpılır.
Unu yavaş yavaş ekleyerek bir çırpıcı ile harcın havası inmeden çırpalım.
Son olarak elmalı karışımı unlu harca ekliyoruz ve spatula ile karıştırıyoruz.
Kek kalıbımızı tereyağ ile yağlayalım. Kalıba biraz susam serpiştiriyoruz (tercih sizin ancak bu keke susam yakışıyor).
Harcı döktükten sonra yeniden susam serpiştirelim.
Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 40 dk pişirelim birinci 30 dk fırının kapağını katiyen açmayalım.
30-35 dk dan sonra bir kürdan yardımı ile içinin pişip pişmediğini denetim edelim.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkararak dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
2 adet yeşil elma
2 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz
1-2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağ
Susam
Elmalı Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Yapılışı
Öncellikle elmalarımızı yıkayıp kabuklarını soymakla başlayalım.
Küçük kesimler halinde keselim ve bi kaseye alalım. Üzerine ceviz, tarçın ve 2 yemek kaşığı un ekleyelim karıştıralım. Kenarda bekletelim.
Oda ısısındaki yumurtalar ile şeker yumurtanın rengi açılıncaya kadar mikser ile çırpılır.
Sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılmaya devam edilir.
Kabartma tozu eklenerek son sefer çırpılır.
Unu yavaş yavaş ekleyerek bir çırpıcı ile harcın havası inmeden çırpalım.
Son olarak elmalı karışımı unlu harca ekliyoruz ve spatula ile karıştırıyoruz.
Kek kalıbımızı tereyağ ile yağlayalım. Kalıba biraz susam serpiştiriyoruz (tercih sizin ancak bu keke susam yakışıyor).
Harcı döktükten sonra yeniden susam serpiştirelim.
Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 40 dk pişirelim birinci 30 dk fırının kapağını katiyen açmayalım.
30-35 dk dan sonra bir kürdan yardımı ile içinin pişip pişmediğini denetim edelim.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkararak dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun