Elmalı Tarçınlı Muffin (Muhteşem Ötesi Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Crumble için
45 gram esmer şeker (4 yemek kaşığı )
10 gram beyaz şeker (1 yemek kaşığı)
1 silme çay kaşığı tarçın
40 gram tereyağ
60 gram un (1/2 (yarım) su bardağı)
Muffin için
120 gram tereyağ (Oda sıcaklığında)
90 gram esmer şeker (1/2 (yarım) su bardağı)
75 gram toz şeker (1/2 (yarım) su bardağından biraz eksik)
2 yumurta (Oda sıcaklığında)
125 gram yoğurt (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) (Sulu olmasın ben süzme kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Çay kaşığının ucuyla karbonat
230 gram un (2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı süt
2 büyük elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kase ceviz (İsteğe bağlı, dilediğiniz kadar kullanın)
İçine (İsteğe bağlı)
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı süt
Elmalı Tarçınlı Muffin (Muhteşem Ötesi Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Crumble için tereyağ eritilir. Şekerler ve tarçın harmanlanır. Tereyağ eklenip karıştırılır. Un eklenir ve çatalla karıştırılır, çok karıştırmayın un kaybolsun yeter.
Muffin için tereyağ ve şeker 2-3 dk çırpılır, yumurta ve yoğurt eklenip 1 dk daha çırpılır. Kuru malzemeler ve süt eklenip spatulayla karıştırılır. Çok cıvık olmayan, yayılmayan bir karışım elde edilir (Cıvıksa un ekleyin)
Soyulup küçük küçük doğranmış elmalar ve ceviz eklenip spatulayla karıştırılır (Ben bir de karamelli çikolata parçası ekledim) Muffin kapsülleri kalıba yerleştirilip karışım paylaştırılır.
Crumble kısmı muffinlerin üzerine ufalanır, yapışması için hafif bastırılır. 225 derecede 5 dk pişirilip derece 175 e düşürülür 15-16 dk daha pişirilir, kürdan temiz çıkınca çıkarılır.
Ilıyınca isterseniz üzerine içine yapabilirsiniz. Pudra şekerine sütü azar azar ekleyip çırpın. Kıvam alınca soğuyan muffinlerin üzerine dökün.
Elmalı Tarçınlı Muffin (Muhteşem Ötesi Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Crumble için
45 gram esmer şeker (4 yemek kaşığı )
10 gram beyaz şeker (1 yemek kaşığı)
1 silme çay kaşığı tarçın
40 gram tereyağ
60 gram un (1/2 (yarım) su bardağı)
Muffin için
120 gram tereyağ (Oda sıcaklığında)
90 gram esmer şeker (1/2 (yarım) su bardağı)
75 gram toz şeker (1/2 (yarım) su bardağından biraz eksik)
2 yumurta (Oda sıcaklığında)
125 gram yoğurt (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) (Sulu olmasın ben süzme kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Çay kaşığının ucuyla karbonat
230 gram un (2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı süt
2 büyük elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kase ceviz (İsteğe bağlı, dilediğiniz kadar kullanın)
İçine (İsteğe bağlı)
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı süt
Elmalı Tarçınlı Muffin (Muhteşem Ötesi Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Crumble için tereyağ eritilir. Şekerler ve tarçın harmanlanır. Tereyağ eklenip karıştırılır. Un eklenir ve çatalla karıştırılır, çok karıştırmayın un kaybolsun yeter.
Muffin için tereyağ ve şeker 2-3 dk çırpılır, yumurta ve yoğurt eklenip 1 dk daha çırpılır. Kuru malzemeler ve süt eklenip spatulayla karıştırılır. Çok cıvık olmayan, yayılmayan bir karışım elde edilir (Cıvıksa un ekleyin)
Soyulup küçük küçük doğranmış elmalar ve ceviz eklenip spatulayla karıştırılır (Ben bir de karamelli çikolata parçası ekledim) Muffin kapsülleri kalıba yerleştirilip karışım paylaştırılır.
Crumble kısmı muffinlerin üzerine ufalanır, yapışması için hafif bastırılır. 225 derecede 5 dk pişirilip derece 175 e düşürülür 15-16 dk daha pişirilir, kürdan temiz çıkınca çıkarılır.
Ilıyınca isterseniz üzerine içine yapabilirsiniz. Pudra şekerine sütü azar azar ekleyip çırpın. Kıvam alınca soğuyan muffinlerin üzerine dökün.
Elmalı Tarçınlı Muffin (Muhteşem Ötesi Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı